Thursday, September 13, 2007

Gotta love bureaucracy!

"Eeeeeh, om det skulle vise seg at jeg er nødt å ha en utskrift av bare summen for skolepenger, hadde det vært mulig å komme tilbake å få det senere?" Jeg bøyer hodet i skam over spørsmålet, jeg har allerede mast mer enn nok, og køen vokser bak meg.

"Du mener uten avgiftene?"

"Jaa" mumler jeg"

"Men det er jo klart og tydelig hva som er skolepenger og hva som er avgifter på det papiret"

Hun har helt rett. Det er klart og tydelig, sånn ser det ut:

Skolepenger - sum
Avgift for ditt - sum
Avgift for datt - sum
Og så videre - sum

Sånn så det ut når jeg sendte det inn i fjor, sånn ser det ut i år.

Kontordama er sjokkert. 50,000 elever, 8,000 av dem internasjonale, utallige lån og stipendsystemer, og lånekassa er av de mest pirkete hun har vært bort i.

Man skulle tro at det hadde vært lettere å lese skolepengesummen (som står som en samlet sum, på en egen linje) selv om det står andre ting på papiret, enn å skrive et brev til meg og informere om at det ikke får lov å være sånn.

Og sjokkerende nok, bare fordi lånekassa liker å kaste bort tiden på å sende tullete brev med merkelige, og utallige, spesifikasjoner betyr ikke det at skolen min har satt av ressurser til å skrive spesiallagde skolepengebeviser til hver elev. Noen tenker effektivitet, heldigvis!

Jeg er glad jeg bor i et land med støtte til studenter, det er jeg virkelig, men det blir litt feil når noe som opprinnelig skal gjøre det enklere å være student, er det mest stressende i livet mitt akkurat nå. Jeg venter meg lånekassemareritter for natten. Det er nesten like greit den ikke kommer til å vare særlig lenge, klokka 4 skal jeg nemlig opp og stille meg i en svindyr telefonkø, yay!

9 comments:

Iversen said...

Jeg elsker telefonkøer!

Minneapolise said...

Ikke sant? Jeg skulle ønske den vakre musikken aldri ville ta slutt..

vent.. det er jo det som er tilfellet hos lånekassa!

Elisabeth said...

Jeg Hater Lånekassen! Hater med stor H!

Thomas said...

Jeg liker den funksjonen som kundevennlige selskaper har innført i det siste: Har du ikke kommet gjennom i løpet av et par minutter, ringer de deg heller tilbake igjen!

genese said...

Men, kjære deg. Hva skal byråkratene gjøre om de ikke får gjøre ditt og mitt liv litt mer komplisert? Vi må jo sørge for å sysselsette dem, eller det klarer de egentlig selv. De må bare bruke oss.

Minneapolise said...

Thomas: Det høres fantastisk ut, men hvorfor har jeg en følelse av at et visst lånested aldri kommer til å ta det i bruk?

Genese: De kan godt få rydde/vanske leiligheten min, massere meg, og lage middag. Det er ikke sånn at jeg ikke bryr meg om disse folka, det finnes bare bedre ting å bruke arbeidskraften på :)

genese said...

Et øyeblikk leste jeg "DU kan gjerne". Pustet lettet ut når jeg skjønte det var "DE". :-)

Minneapolise said...

Kan godt få lov du også da, så lenge det blir gjort er det ikke så nøye for meg hvem som gjør det :)

Rigmor said...

I can sympathise- vært gjennom lignende her. Alltid gøy når stipend og lån kommer i November når skolepengene må betales til universitetet i September! Lenge leve part-time bartenderjobber, sier nå jeg.