Monday, September 3, 2007

Goodbye Life

Jeg har tilbragt mine siste dager i frihet i Wisconsin, derfor har det kanskje vært litt stille på disse kanter, men nå er jeg tilbake og klar til morgendagens skolestart. Trodde jeg.

Så heldig du er da som starter så seint! Tenk om igjen... Vi har kortere semester, men mange ganger mer å gjøre. Noen ganger mistenker jeg at skolen blir betalt under bordet av farmasøyt-giganter innenfor blodtrykk-senkende medikamenter. Hadde det ikke vært for at jeg allerede betaler sånn ca halve pengebingen til Skrue, per semester, for å gå her selv.

Nå var det jeg som valgte å studere økonomi. Ikke at jeg har noe valg nå lenger, siden en sånn utdanning er eneste måten å en vakker dag kunne blir ferdig å betale ned disse haugene med gullmynter. Ryktene (Erlend Loes "L") sier at lånekassa vil finne meg hvor som helst, så økonomi får det bli.

Jeg husker en gang i intro-klassene første året, hvor jeg var heldig nok til å kunne irritere meg over de oversminka småbertene som småfniste om gutter når jeg prøvde å følge med på forelesning. Nå blir jeg overraska om noen i det hele tatt har hatt tid å børste håret i løpet av dagen i økonomiklassene (meg selv inkludert).

Men over til å ikke være klar. I natt drømte jeg at jeg ikke kom meg på noen av klassene første dagen fordi parkerings-kontrakt-magnet-kortet mitt ikke funka. "Ta nå en billett da tullejenta" sa jeg og rista litt på hodet over meg selv i en våknere tilstand. Det var kanskje en dårlig grunn, men det ser ut til at drømmen kan bli virkelighet. Det var nok ikke så lurt å sette seg ned kvelden før (nevnte jeg at jeg har vært borte noen dager?) for å lage meg timeplan. Onestop, som er alt man trenger siden for studenter på UofM, er nemlig nede. "The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later." sier den om igjen og om igjen. Og ja, dette er eneste muligheten til å sjekke hvilke klasser jeg har meldt meg opp til.

Med 50000 elever på samme skole holder du orden på fagene dine selv. Jeg husker såvidt at jeg har mange klasser på tirsdag og torsdager. Og at jeg begynner tidlig Når? Hvor? Aner ikke. Alt i alt en veldig lovende skolestart denne gangen tror jeg!

Var det noen som kalte dette en koslig blogg?

5 comments:

HvaHunSa said...

Ahh...semesterstart. Jeg har akkurat begynt å huske såvidt når forelesningene mine går. Det er alltid mye angst å se i blikket til førsteårsstudentene. Det har slått meg at det egentlige opptaket til Blindern skjer ved semesterstart, der det er opp til den enkelte å finne ut av alt mulig selv, rekker du de viktigste forelesningene i tide, og samtidig får med deg når oppgavene skal leveres og eksamensoppmeldingsfrister og semesteravgiftsbetaling osv osv, så er du inne.

Marina said...

Hvis ting ikke har forandret seg mye de siste årene er det vel fremdeles totalt kaos de første par dagene på ethvert universitet? La gå jeg bare har studert ved fire av dem, men fortellingene jeg har hørt fra andre universiteter får meg til å tro at kaos er standarden og at de som kommer seg til forelesninger i tide første dag enten har magiske evner eller inget liv utenfor skolen.

Selvisk said...

Syting! Gled deg til arbeidslivet du! Hver dag er en eksamen! Jada! eh...sier jeg som har sittet på ræva i hele dag og lært ting jeg kunne fra før. Men så er jo jeg i det offentlige og da..det offentlige Norge..

Minneapolise said...

HHS: Fjerde semesteret her nå, men føler meg litt førsteårsstudent hver gang!

Marina: Nei med bare 4 universiteter har du ikke så mye du skulle sagt ;)
Det er nok litt kaos over alt, litt ekstra her i år pga broa, og streik blant ansatte. Men jeg kom meg til alle klassene :D

Selvisk: Jeg gleder meg til arbeidslivet! Liker egentlig å være student, men føler meg ferdig med det nå. Håper å fortsatt lære da, bare få penger for det istedet for å betale, det hadde vært fint :)

Anonymous said...

ma sjekke:)