Thursday, November 22, 2007

Julegaver

I dag snør det, og det den typen som ikke forsvinner i lufta men faktisk legger seg på bakken som et hvitt teppe og gjør det litt fint i Minnesota for en dag, selv om det er vinter. Det minnet meg om at det snart er jul igjen, og på tide å tenke på julegaver.

Med minimalt av både tid og penger har julegaver vært et stress-tema for meg etter at jeg flyttet til USA. Tidligere derimot syntes jeg det var koseligere å gi enn å få, og kunne gjerne begynne så tidlig som sommerferien for å finne det perfekte for hver person.

Derfor er det fint å minne seg selv på at de beste gavene jeg har fått, har ikke nødvendigvis vært de dyreste. Kjæresten er veldig flink på akkurat det med å finne de perfekte gavene, de som viser at han har tenkt på akkurat meg, og lagt merke til de små tingene.

Her er en liten liste, i tilfeldig rekkefølge, over favoritt-kjærestegavene så langt:

Verktøyskrin - Det var første bursdagen min i Minneapolis, og jeg var litt deppa, fordi det gikk opp for meg at jeg kanskje aldri igjen fikk feiret bursdag med familien, eller venner jeg har kjent lenger enn et år. For å veie opp for dette, og feire ny jobb, hadde kjæresten gått amok med bankkortet. Han kjøpte kommode fordi det var trangt om plassen i det lille klesskapet mitt, han kjøpte en liten flatskjerms-tv, så jeg kunne se tv på rommet når min svært så humørsvingende roomate var i det sinte hjørnet. Han visste akkurat hva jeg trengte uten at jeg hadde tenkt over det selv, og jeg satte veldig pris på dem, men aller best var likevel verktøyskrinet.

Året før jeg flyttet til USA hadde jeg ønsket meg verktøyskrin til jul av mamma og pappa, som nektet å kjøpe noe som helst som ville ta ennå mere plass i kjelleren deres mens jeg var borte (dette var mens jeg fortsatt hadde planer om å bli her bare ett år). Så det ble ikke verktøy på meg det året, noe som irriterte meg hver gang jeg hadde noe som enkelt kunne fikses. Jeg er kanskje litt rar sånn, men jeg finner glede i å fikse ting, gjøre selv liksom. Dette hadde jeg såvidt nevnt en eneste gang for kjæresten, og det må ha vært ett år siden på dette tidspunktet. Så at han husket det, betydde mye, og jeg var overlykkelig over gaven.

Norvegia Ost - Dette var mens jeg bodde i Boston, mitt første år i USA, og mitt første år med amerikansk ost (usj). Kjæresten hadde fått med seg at jeg savnet norsk ost, og hadde derfor ringt rundt alle mulige steder, til han fant en amerikansk butikk som solgte Norvegia. Denne ble pakket inn i is og sendt til Boston på Valentine's Day. Jeg kunne ikke fått en mer romantisk gave, og var lykkelig forelska til frokost hver dag en stund etter.

Frode Øverli kort - Denne kom i posten en helt vanlig dag, og uten noen forklaring. Etter å ha oversatt pondus (og nemi) til engelsk så godt det kunne gjøres, og prøvd å omvende kjæresten, så hadde han tatt hintet om at jeg var Øverli fan. Planen var å bestille Pondus boka og å betale litt ekstra for å få Frode til å signere den, eller skrive en hilsen, først. Dette var ikke så lett, og etter å ha mast frem og tilbake nektet Øverli fortsatt å signere bok, men han gikk med på å sende et signert postkort istedet. Det er tanken som teller, jeg syntes dette var veldig morsomt.

Moralen: Å ha lagt merke til ting kan gi gaven mye høyere verdi enn en mangesifret prislapp.

15 comments:

Snuppelura said...

Thumbs up for kjæresten din altså! :)

Örn said...

Fantastisk mann han kjæresten. Men har han et godt sovehjerte?

Marie said...

Heldig du er. :o)

Ivar said...

Som en annen utflytta må jeg si det er endel ting som jeg savner også, heldigvis har de norsk ost i butikkene her, så savnet her er størst etter norsk sjokolade og makrell i tomat, som jeg ennå ikke har funnet.

Ellers enig i at julegaver og slikt til Norge blir stressete og ikke minst dyrt, så jeg får søsteren min til å ta seg av familien i Norge ;-)

Aksel said...

Så søtt! Må forøvrig si meg enig i moralen; det er virkelig tanken som teller og ikke verdien. Julen handler er tid for ettertanke, familiehygge og for noen av oss; en religiøs feiring. Uansett religiøst opphav tror jeg de fleste kan si seg enig i at kjøpefesten uansett ikke hører julen til.

La oss ta julen tilbake fra handelsstanden og heller benytte tiden til å fremme nestekjærlighet (eventuelt omtanke for medmennesker og medskapninger for ikke-kristne)!

Lothiane said...

Så nydelig å høre om, han virker fin han kjæresten din! :) Det med norvegiaosten var jo bare til å smelte av da. (haha)

Si meg.. den norske butikken i Minneapolis... har de ikke norsk ost? Kanskje bare geitost der? Husker de hadde melkesjokolade.. hehe

Minneapolise said...

Han er ikke så verst nei. Nå irriterer jeg meg veldig over at han kan være så utrolig lat hjemme, og jeg føler ofte at han ikke hører etter når jeg prater. Likevel er det tydelig at han får med seg det viktigste, og han er virkelig flink på å gjøre meg glad når jeg trenger det mest :)

örn: Sovehjerte har han ikke, så han går dårlig til den oppskriften din ;)

ivar: De er generelt dårligere på melkeprodukter her, jeg savner også sjokolage, og hamstrer inn mårud holiday dip når jeg er hjemme (skulle gjerne blandet den i norsk rømme også, men det er ikke like enkelt å reise med)

aksel: Jeg er ikke imot julegaver i seg selv, men jeg synes det blir for fokus på å finne noe til riktig pris enn å tenke på hvem man gir til. Det er dumt at det har blitt mer en plikt enn noe man gjør for å glede hverandre.

Lothiane: De har norsk ost der, men den er så dyr, og de har åpningstider som er mye kortere enn mine skole/arbeidstider, så har ikke vært der på lenge. Skal unne meg en tur innom til jul og hamstre litt :)

Thomas said...

Å, som jeg savner Oskar Sylte, og jeg er så nærme som Oslo. Jeg har funnet en butikk her som selger, men jeg trenger å låne en bil. Det blir nok ordnings før jul en gang =)

Rigmor said...

Herlig.

Nysgjerrig på hva du får til jul nå da...

Amelie78 said...

Jeg ble helt rørt av den Norvegia-historien. Vanvittig fin gest til sin norske kjæreste :-)

Romantisk i all sin hverdagslighet.

Am.

Heidi Fleiss said...

En og annen kar kunne ha lært litt der ja :D

Gleder meg til å høre hva du får til jul!

Lin said...

Den kjæresten der hørtes ut som en med potensiale.

Minneapolise said...

Thomas: pære -og ananas-brus?

Rigmor: Det er jeg og, men de søteste gavene kommer ofte på tider jeg ikke forventer gaver i det hele tatt. Sist jul fikk jeg ipod :)

Amelie: Ja, heller ost enn roser sier jeg bare! :)

Heidi: Det er bra han ikke kan lese her, dette kunne fort blitt litt av et forventningspress ;)

Lin: Lat til hverdags men best når det teller, jeg er fornøyd :D

Thomas said...

Det går mest i ananasvarianten her i gården. De fleste sunnmøringene jeg kjenner liker pære bedre.

Minneapolise said...

Har aldri vært stordrikker av brus selv, så oscar sylte savner jeg ikke (selv om jeg må innrømme de smaker bra for å være brus)