Saturday, November 17, 2007

Så typisk djevelen!

Jeg glemte nesten denne morsomme saken som Victoria gjorde meg oppmerksom på. Andreas Hesselberg har oppsummert kristenblogg.no og gleder seg over at de "står fjellstøtt etter mange sataniske angrep". Med sataniske angrep mener han Victoria, Undre og Ars ethica, som har kritisert deres fordømming av homofile. Han forklarer:

"Når det gjelder begrepet “sataniske angrep”: Jeg tror at djevelen kan bruke intetanende mennesker til sin fordel, ved å angripe f.eks. Kristenblogg. Selv om ingen av de jeg har omtalt i dette innlegget er djevelen selv, kan deres angrep mot Kristenblogg godt være “arrangert” av djevelen, selv om de ikke er klar over det selv. Djevelen kan få innflytelse i oss uten at vi selv merker det."

Jeg er så enig Hesselberg, er det ikke bare typisk Satan å være mot fordømming av andre mennesker? ;)

(Les forresten Eskils geniale parodi, og tordenblogg valgkamp, i rølerbloggen)

14 comments:

Undre said...

Satan er en myk mann, opptatt av indre verdier, likeverd og rettferdighet. Er det RART Gud skjelver i buksene over konkurransen!?!

*knegg*

(c;

Amelie78 said...

Som kristen må jeg si at den bloggen virker noe suspekt. Hva i all verden er det for en ting å si? Gurimalla!

Får håpe oppegående folk på to bein skjønner at de utsagnene der på ingen måte representerer troende mennesker i Norge, men én manns meninger.

Hmf.

Am.

Lothiane said...

Ha ha, godt observert! ;)

For den bloggen finnes jo ikke fordømmende...

Victoria said...

Hehe, det virker som om Gud får hard konkuranse. Oi, for en djevelsk ting å si forresten, vi tror visst vi kan utfordre Gud??

Stakkars A. Hesselberg. Han er visst dessuten blitt rammet av et eller annet stumhetssyndrom.

HvaHunSa said...

Dette var kort og solid oppsummert om denne Hesselberg, Minnie. Maken til ondsinnet nettsted som denne såkalte kristenbloggen skal man lete lenge etter.

Minneapolise said...

Undre: Hehe, han er jo alt kristenblogg ikke er! ;)

Amelie78: De aller fleste kristne er heldigvis ikke sånne fundamentalister. Dessverre får kristenblogg en del oppmerksomhet.

Håper folk skjønner at jeg kritiserer misbruk av religion, som jeg synes kristenblogg er et glans-eksempel på, uten at jeg mener å kritisere kristendom i seg selv.

Lothiane: Ikke i det hele tatt, neida.... Det handler ikke om å se det gode i folk, det handler om å finne feil, i Guds navn. Hvorfor høres det så ikke kristent ut?

Victoria: Jeg gidder ikke svare, det er jo bare djevelen som snakker gjennom deg allikevel ;)

Men pssst, noen har vært innom i stillhet ja.

HHS: Ondsinnet er en bra beskrivelse. Det er ekstra ille når man gjemmer sånt bak religion, man tar fra seg ansvaret for det man gjør, fordi Gud har bestemt det liksom.

HvaHunSa said...

Minnie: det morsomme er jo at denne Hesselberg poengterer at siden kristenblogg fremdeles eksisterer, så er det fordi gud liker kristenblogg.

Vel, homofili eksisterer fortsatt i aller høyeste grad...så da antar jeg det er fordi gud liker homofili.

Det var guden sin det!

Minneapolise said...

Hehehe, det funker alltid så bra å bruke deres egne argumenter mot dem.

Jeg tipper han vil si at homofili fortsatt eksisterer fordi djevelen står sterkt i vår ateistiske verden eller noe. Men da kan det jo like gjerne være derfor kristenblogg eksisterer.

Problemet med å ha en Gud og en Djevel som er ansvarlig for alt godt og vondt i verden, er at da er det opp til menneskene å peke ut hvem som står bak hva.

radiohode said...

Og som jeg ettertrykkelig har bevist, er Satan mye mer populær enn kristenbloggen. Vel. Da kan vil vel konkludere i denne saken? :-)

Victoria said...

Nå skal vi ikke se bort ifra, Minnie, at du ikke er så rent lite påvirket av djelevelen selv.. Du vet vel at Gud snakker gjennom Bush også ? ;-)

Confiteor said...

Haha...såååå typisk ;p

Minneapolise said...

radio: Som jeg prøvde å kommentere hos deg, det er forsker du burde vært! ;)

victoria: Det er absolutt mulig, jeg er jo for kardemommeloven og rettferdighet og sånne djevelske ting, det er nok liten tvil der.

confiteor: Han er en luring denne djevelen, ser så rød og skummel ut, men oppfører seg så fint så :)

Nissemann said...

Jeg likte spesielt dette sitatet fra Kristenblogg: "Djevelen kan få innflytelse i oss uten at vi selv merker det." Aha, så det er det Kristenblogg henter sin fordømmelse fra!

Minneapolise said...

Hadde jeg trodd på djevelen så hadde jeg nok lett mer i den retningen etter det ondskapsfulle i verden ja.