Monday, November 19, 2007

Upassende reklamer (Google Ad backfires)

Google Ads tilpasser reklame etter innholdet på siden, ved å se på hvilke ord som er mest brukt. Praktisk siden de som reklamerer lettere når de som interesserer seg for produktet, men noen ganger går det heller mot sin hensikt. Se for eksempel på disse:
(klikk på bildene for større versjon)

16 comments:

Sorgenfri said...

Auda...

Esquil said...

haha

knallbra!

Goodwill said...

Dette viser sånn cirka hvor intelligente datamaskiner er :-/

Lothiane said...

Godt observert! :) ...ganske tragisk. Tror jeg hadde tilta litt hvis det var meg eller mine kjære det handlet om i artikkelen.

Jeg får sjelden med meg disse reklamene, da jeg har en eller annen sak installert som stopper det meste av reklame. Og glad er jeg for det. :)

Lasse Brudeskar said...

Goodwill sa...
Dette viser sånn cirka hvor intelligente datamaskiner er :-/

Datamaskiner ER intelligente, det kommer bare an på hvem som programmerere de. De har blitt programmert til å gjøre akkurat det de skal gjøre, den leter etter et ord i teksten og viser en reklame etter det.

Når det er et automatisk system så blir det sånn. Skulle sett for meg at den intelligente mann skulle lett like raskt gjennom en tekst, funnet stikkord og lete etter en annonse som kunne passe.

Tilfeldigheter er ikke tegn på intelligens ;)

Esquil said...

ergo er ikke datamaskiner intelligente.

Virrvarr said...

Nei, men de som lager datamaskiner kan være ganske lure.

Ellers- jeg lo godt her. Rare, rare google-ads. Burn,baby var kanskje den verste.

Martin Høgberget said...

Flere som har sett screenshot'en av den artikkelen som var på aftenposten eller noe, den var om et massedrap, hvor morderen hadde benyttet seg av en motorsag. Under står en glisende Asgeir med en motorsag holdende i været i en annonse for Ekstrem Oppusing. Genialt :p

Minneapolise said...

Datamaskiner er vel så intelligente eller ikke intelligente som vi lager dem. Å være rask har ikke så mye med intelligens å gjøre. Vi kan for eksempel bruke en motorsag for å raskere hogge ned et tre, eller maskiner i en fabrikk som lager 1000 deler kjappere enn en person kunne laget en, likevel vil jeg ikke kalle maskinen eller motorsagen intelligent, de eksisterer ikke uten mennesker. Det kommer nok an på hva man legger i ordet intelligens.

Lothiane: Nå er det ikke jeg som har observert, men min assistent, kjæresten. Jeg bare legger ut og tar credit, det funker så bra sånn ;)

Martin: Den har jeg ikke sett, morsomt at det skjer i Norge også!

Lasse Brudeskar said...

Minneapolis sier:
Det kommer nok an på hva man legger i ordet intelligens.

Ja, det gjør det. Men med tanke på hvor mange utregninger en datamaskin gjør i løpet av et sekund vil jeg kalle den intelligent. Det er derfor matematikerne setter sammen flere PC-er for å kunne klare å regne ut store tall.

Det er klart at PC er et objekt og ikke kan helt sammenlignes med hjernen vår, men så var det jo sånn at Goodwill kommenterte intelligensen til en PC.

Har sett en artikkel på VG hvor hovedtittelen var sex dreper ved siden av en annonse om tilbud hos kondomeriet.

Örn said...

hihi. Morro!
Fin lösning du har med kjæresten din. Sánn skal det være!

Husker veldig godt for mange ár siden. Da var det en dagblad forside om han svenske massemorderen som jeg feilaktig tror het Quick. Med store
bokstaver sto det: "Inrömmer á ha drept 20 barn" og under var det en annonse.
"Ná pá Disney DVD!"

Sá med tidligere nevnte logikk, De i de i desken pá dagbladet er ikke særlig intelligente.

Minneapolise said...

lasse: det finnes nok forskjellige typer intelligens også. Pcene som legger ut google ads, og de i desken på dagbladet i örns eksempler, mangler nok samme typen ;)

örn: ikke sant? :)

Lin said...

Urk. Det er ikke alltid like greit med alt som skal være så lurt.

Minneapolise said...

Heh, enten blir det bra, eller så blir det veldig veldig feil, som her.

Victoria said...

Æææ! Den siste var jo helt grusom egentlig!!

Goodwill said...

Lasse, og andre: Det var nettopp det som var poenget mitt. Datamaskiner er absolutt uintelligente, de bare utfører kommandoer som mennesker har gitt dem.

Hvilket vil si at det sannsynligvis er en eller annen logisk svikt hos den eller de som har laget Google Ads.