Friday, August 31, 2007

Vi feirer bloggdagen!

Ikke lenge etter at jeg hadde foreslått for Frøken Skavlan at kanskje sporveiene flagga fordi det var bloggdag, og at det i alle fall hadde vært en bedre grunn, så er den offisielle internasjonale bloggdagen faktisk her. Dagen hvor vi anbefaler 5 blogger som er verdt en titt.

Det er ikke lett å velge bare 5, har ikke lyst å glemme noen, men siden mange av de gode bloggene allerede er viden kjent, så velger jeg her 5 som fortjener mer oppmerksomhet enn de har fått så langt:

Tatt av Sanne er som å lese en god bok. Jeg har ikke alltid tålmodighet til å lese eviglange bloggposter, men her har jeg ikke sjans til å stoppe før posten tar slutt, og da lengter jeg likevel etter mer.

Syv for Lykke er gjenganger på anbefalte poster lista. Har funnet mange av de beste blogg-skribleriene på denne bloggen, og som om det ikke var nok så tar hun fantastisk fine bilder også!

HvaHunSa "kler seg naken", dypt og poetisk, med poster man lever seg inn i. Og så legger hun igjen de søteste kommentarene :)

Amelie78 får meg til å smile og tenke, og så smile litt igjen.

Flopsy er kanskje en gammel traver her, men jeg tar henne med allikevel, i håp om at det kanskje vil røske henne ut av Zelda og inn i fyrtårnet. Jeg savner oppdateringer! Noen ganger ender mange med å blogge om de samme sakene, da vet jeg alltid jeg kan finne den mest reflekterte innsikten hos Flopsy. Og så er Lighthouse on driftwood det beste blogg-navnet jeg noen gang har hørt.

Skulle også gjerne tatt med Andemat og Frøken Makeløs, men andre har kommet meg i forkjøpet. Nå ble de jo nevnt allikevel da :)

Stakkars Selvisk må dele bursdagen sin med bloggedagen, men det kunne vært verre, som Hjerterdame og Mirakel som må dele med både hverandre og lillejulaften, uten at de klager av den grunn.

Reglene for bloggdagen finnes forresten hos Iversen.

Ok, nå skal jeg slutte med denne juksingen.

Happy blogday alle sammen!

Oppdatert: Må bare jukse enda litt til. Tenkte på henne når jeg skrev lista, og når i tillegg hjelper meg og Skavlan å oversette fra tysk, så må jeg bare gi blaffen i 5-regelen og legge til allikevel:

Bharfot er en blogg som umiddelbart tiltrakk meg med sine morsomme og fargerike bilder. En litt kunstnerisk og annerledes blogg, på en veldig positiv måte!

30 comments:

Frøken Skavlan said...

http://www.ohwhataworld.de/

Frøken Skavlan og Minneapolise - nå på tysk!;)

Minneapolise said...

Nå ble jeg litt satt ut her! Hvem er dette? Jeg skjønner ikke helt setninga i parantes, og ingen tyske venner på msn for øyeblikket, hmm, nyskjerrig!

Men uansett, så utrolig morsomt! :)

Frøken Skavlan said...

Nei, ikke spør meg..Tysk har aldri vært min sterke side. Skjønner ikke alt om meg heller..
(Og kan vedkommende norsk...?!?)

Men noen i bloggerbyen må vel klare å oversette de setningene om oss? Hvis vi blunker forførende og hjelpeløse med øyevippene?;)

mirakel said...

Hehe, morsomt. Jeg må lage en sånn liste jeg også etterhvert.

Og jeg klager definitivt ikke på å dele bursdag med Hjerterdame og lillejulaften. Delt glede er dobbel glede, eller hva? :)

Minneapolise said...

Jeg vil tippe en tysker i Norge, eller en nordmann i Tyskland. Tror ikke man får så mye ut av bloggen min uten å kunne norsk. En venninne fra Tyskland var faktisk innom en dag og så Vegas bilder fordi jeg ikke har makka meg til å legge ut på facebook ennå, det eneste hun fikk med seg ellers var "Your boobs are ok??"

Kristin kan kanskje hjelpe? Men jeg får ikke kommentert på bærtur sida tror jeg, hadde ihvertfall problemer med det en dag..

Minneapolise said...

Mirakel: En veldig fin måte å se det på! Og så har man ihvertfall fri på lillejulaften :)

Lykke said...

Tusen takk, så hyggelig :D

Minneapolise said...

Velfortjent Lykke :)

Frøken Skavlan said...

Kristin var den jeg også tenkte på..Skrev kommentar til henne nuh. Kan håpe hun ikke har noe bedre å gjøre på en fredagskveld enn å oversette tyske blogger for oss....

Hjorthen said...

Skitt altså! Skulle aldri lurt Flopsy til å begynne å blogge. Først stjal hun kommentatorene mine, og nå stjeler hun jaggu meg anbefalingene også. Førkja!

I det minste kan jeg glede meg over at det var jeg som kom opp med bloggnavnet. (Rappa fra en sang med Mercury Dime) Kjekt at noen liker det!

Oda said...

Her er det som står i den tyske bloggen om dere:

Først & Sist: En ytterst sympatisk ung dame fra Oslo forteller små og store historier om hverdagen sin. Herlig normal og likandes. Framfor sammenliknet med den tyske bloggosfæren som bare klager i vei om det ene og det andre.

Minneapolise: Denne norske frøkenen havnet i USA, hvor hun allerede har levd en god stund. For tiden i Minneapolis, som både gir henne bloggnavnet og leserne et interessant blikk på den amerikanske levemåten. (Det later forøvrig ikke til å forekomme noe slikt som advarsler i det norske bloggemikrokosmos. Tja.)

Hilsen Bharfot, tidligere Tysklandsbeboer :-)

Minneapolise said...

Hjorten: Jeg kommenter hos begge :)
Ellers var det nok ikke din plass hun skviset ut av lista. Når man allerede er statsminister av Bloggby trenger man vel ikke ennå mere oppmerksomhet?
Og siden det var ditt påfunn av navn så er jo halve kudosen din allikevel!

Oda: Se der ja! Jeg trekker herved tilbake smiske-tilbudet til Kristin (sånn går det når man er treig), og spør heller hva du skulle ønske deg i gjengjeld?

Den parantes-setninger gir egentlig like lite mening på norsk som på tysk, hmm..

Anyway, tuuusen takk til Bharfot (som også burde vært på anbefalingslista) :D

Oda said...

Veeel, nå foregrep du jo egentlig hva jeg ønsket meg med den siste setningen din ;-)

Ja, den setningen i parantes var ganske pussig. Men jeg tror nesten hun mente at hun liker den norske bloggesmåbyen bedre enn den tyske bloggemetropolen?

kristin said...

Greit! Da gidder ikke jeg oversette i fredagsnatten.

Du er forresten inne på den faste leselisten min nå - så vet du det.
Ha en fin natt!

anne said...

hei alle sammen! veldig morsomt å se hvordan dere klarte det tyske språket ;) og nå skal dere få litt opplysning om meg: jeg har tilbrakt et utenlandssemester i bergen (studerer et fag som heter skandinavistik her) og har derfor lært norsk. nå er norske bloggene min måte å bli i "språktrening“, fordi i berlin har jeg ingen å snakke med. men jeg fremdeles terroriserer bloglesere mine med alt som ha noe å gjøre med norge (bare se på kategori "norwegian wood" :)).

parantes-setninger er ment med hensyn til den tyske bloggerbyen, fordi storparten liker det å jamre og diskutere problemer (det synes ganske tysk, ikke sant? ;)). derfor foretrekker jeg ofte den norske bloggerbyen som gir et ganske avslappet inntrykk derimot.

puh, det var det. håper at kommentaren er i noen grad feilfri. jeg er nemlig kjempetrøtt. altså: god natt! :)

Frøken Skavlan said...

Oda: Takk for oversettelse!:)

Anne: Så gøy å høre historien bak. Og må si du er utrolig flink norsk!:) Ikke verst til å ha bodd så lite i Norge..!

Jill said...

Fin idé med bloggedag og anbefalinger av blogger. Jeg er så sløv på blogging om dagen at jeg ikke har fått med meg alle disse, så da tar jeg turen over og kikker. Alltid bra med slike anbefalinger!

:-D

Hjorthen said...

Statsminister i bloggeby du liksom. Jeg har jo trukket meg forlengst etter skandalene på forsommeren. Noe greier med en konto i Sveits og utilbørlig oppførsel på et offentlig toalett. Noe i den duren. Jeg tar heller sikte på en jobb som fylkesmann.

HvaHunSa said...

Hva? Hæ? Hvor..men atte...dette har jeg gått helt glipp av. Og så snill du er :-)

Er det lov å anbefale sånn i etterkant, for de med lim i synapsene?

Lothiane said...

I min litt selvsentrerte verden av kjærlighetssorg og annen dramatikk, glemte jeg hele bloggdagen. Ja ja, det er bra dere andre har vært så flittige! :)

Selvisk said...

Statsminister i bloggpolis? Huh? Når var det valget a? hvem hadde stemmerett?

Amelie78 said...

Neimen, tusen takk! Så koselig! :) Jeg er innom og leser bloggen din selv om jeg ikke har fått kommentert så mye i det siste. Litt travle dager... Men setter stor pris på bloggen din, Minnie :-)

Am.

Minneapolise said...

Kristin: Så da kunne jeg ha sagt fra her at jeg ikke fikk kommentert hos deg. Tenkte på det, men trodde ikke du var i området. Så feil kan man ta. Og så burde jeg muligens ikke kalt deg treig her, men når man ikke får svar på et par timer kan man jo begynne å lure på om du kanskje har et liv eller noe sånt :)
Hva var det jeg skulle frem til? Jo, det er en ære å bli lest av Storrusten!

Minneapolise said...

Anne: Så moro! Å bli anbefalt i en tysk blogg er et av mine høgdepunkt som blogger må jeg si!
Føler jeg mister et norsk ord om dagen her borte, men nå som bloggen min er norsk opplæring skal jeg jammen meg skjerpe meg ;)
Imponert over norsken din forresten. Et semester sa du? Da lærer du fort!

Minneapolise said...

Jill: Supert at jeg fikk plukka frem noen ikke alle har vært innom allerede :)

Hjorten: Jeg burde følge bedre med på politikken ser jeg. Du får ta en Bill da, og sende Flopsy ut, så kan du bli statsministerfrue istedet.

HvaHunSa: Vet ikke hvordan bloggdag reglene er, men meg kan du få anbefale nårsomhelst hvorsomhelst ;)

Lothiane: Jeg visste ikke om den en gang før den plutselig var her! Takk til skavlan frøkna! :)

Selvisk: Jeg gir stemmerett til alle i hele Minnesota som leser bloggen min.

Amelie: Det blir travle dager her og fremover, så klager ikke :)

Flopsy said...

Det synes jeg var en ypperlig idè, Flopsy for president! Eller var det statsminister? Den frynsete herr Hjorth får heller ta sikte på jobben som rådmann i Bergen...

Sanne said...

Hei, jeg vet ikke om jeg vet hvem du er.. Men jeg vil bare si tuusen takk for at du har valgt meg som topp fem beste bloggere.. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Så utrolig søt du er.. Hadde det ikke vært for at jeg må legge meg nå og opp i barnehagen i morgen, skulle jeg gjerne lest gjennom bloggen din.. men det får bli i morgen... takk

Hilsn Sanne fra tatt av sanne

Minneapolise said...

Hei

Jeg kjenner deg ikke nei. Kom innom bloggen din ved en tilfeldighet en gang, og ble værende til jeg hadde lest hele. Nå venter jeg tålmodig på oppdatering! :)

Tatt av sanne said...

jeg skrev et innlegg her om dagen, men ting går litt treigt her om dagen fordi jeg jobber så masse. tusen takk for at du liker bloggen min så godt ;) du er herlig!! jeg ble veldig glad :)

Tatt av sanne said...

ah, jeg har sluttet å blogge her inne ;) Jeg blogger inn på denne adressen: www.vgb.no/17902

Der kan du lese hele greia :)
Jeg begynte her inne, men klarte ikke holde meg lenge her.. trives best på vgb. Er du blogger der?