Saturday, June 30, 2007

"Ah those fucking bikers" BAM! mø?

Var på vei ut en tur i går kveld sammen med en venninne. Hun kjørte, og med solnedgang rett mot oss og syklister over alt var det en heller stressende tur. Vi diskuterte akkurat hvor farlig det var med disse syklistene (eller fucking bikers som vi liker å kalle dem), som absolutt ikke kan sykle på fortauene, men samtidig ignorerer all trafikk, og oppfører seg som de er de eneste på veiene. Bilen foran oss svinger til høyre, en syklist kommer rett frem i full fart. BAM! Han flyver i lufta og lander med sitt hjelmløse hode rett i panseret.

Det verste med historien kommer etterpå. Mens syklisten ligger der bevistløs på bakken, nettopp fordi han sykla ut i veien uten å se seg for, og fordi bilisten stressa til høyre uten å se seg for. Hva gjør folk? Jo, bilistene stresser videre. Tuter på oss som ikke kommer oss noen vei fordi ulykkesbilen står i veien, og prøver å snike seg inn i filen ved siden av så fort som mulig. Midt mellom disse filene kommer det syklister fykende, et par centimeter fra bilene på hver side svisjer de forbi, som om ingenting har hendt.

Jeg vokste opp på en gård. Vi hadde kuer som beita ute, omgitt av elektrisk-gjerder. Disse gjerdene ble unngått. En gang som ung kalv hadde de selvfølgelig gått bort å sniffa på et av disse gjerdene, noe som ikke frista til gjengjeldelse. Siden da har de lært å holde seg unna.

Min konklusjon: Norske kuer er nok hakket smartere enn amerikanske syklister.

4 comments:

Hjerterdame said...

Syklister er gæærne i Norge og.. Men kanskje er de verre i USA, innbiller meg jo at de ville stoppa om de hadde sett en ulykke iallefall? Men hvem vet. :p

Minneapolise said...

Jeg synes de er verre her. At folk ikke stoppa pga ulykka er greit nok, der var allerede folk som tok seg av han, og det er ikke saa goy aa vaakne med hjernerystelse og ha masse folk rundt som stirrer paa deg naar du er helt forvirra. Men at ingen laerte noe som helst av det var det som sjokkerte meg. De sykla og kjoerte akkurat like farlig som foer, litt verre egentlig fordi det plutselig var et hinder i veien som alle ville vaere foerst aa komme forbi.

Jeg ble paakjoert av en sykkel en dag paa skolen min. Jeg skulle til aa krysse en vei, stod stille i veikanten og saa etter biler. Naar jeg saa ene veien kom det en syklist fort fra andre siden og kjoerte rett inn i meg. Har sett det skje flere ganger med andre og...

Marina said...

Mitt inntrykk er at alle traffikanter i Minneapolis er helt tullete. Det vil si de er enda verre enn i Iowa, og det sier virkelig noe! Men her har vi ikke mange syklister igjen, da.

Minneapolise said...

Marina: Det er kanskje evolusjonens skyld at det ikke er mange syklister igjen i Iowa, jeg har en foelelse av at det fort kan bli saann her og. Vet ikke helt hvorfor syklistene er saa gaerne her, for bilistene er mye bedre enn i Boston (selv om det ikke skal saa mye til)..