Friday, June 15, 2007

Bloggverden VS Barneskolen

Jeg har vært ivrig leser av tilfeldige blogger en stund, men det var ikke før jeg begynte å blogge selv at jeg fikk med meg at det finnes en hel bloggverden. Og at denne verdenen minner meg mistenkelig om barneskolen.

Leste nettopp et gammelt innlegg av Esquil, om de største kranglene i bloggerbyen

Bloggerbyen, Bloggverden, Bloggskolen?

I tillegg til at jeg fortsatt har til gode å finne en tiåring i denne bloggverden, så er det en annen stor forskjell som gjør at jeg ikke skjønner hvordan denne kranglingen kommer fra. For i motsetning til barneskolen hvor man er tvungen til å omgås de samme folka (idiotene om man vil) i seks år - så er det ingen, absolutt ingen, som er nødt til å lese andres blogger.

Det er ikke en gang som en by hvor man kanskje må gå en omvei rundt folk man ikke liker for å unngå dem.

Jeg er nok alt for ny og uerfaren til å uttale meg om dette. Men om ikke annet, så har i alle fall mine første lesere noe de kan gni inn når jeg har beveget meg bort fra det naive newbie stadiet og befinner meg midt i en cyber lugge slåsskamp om metablogging (noe jeg heldigvis fortsatt ikke aner hva er).

4 comments:

Esquil said...

takk for besøk :)

ser poenget ditt. men folk er ikke svarthvitt, mange har en tiltrekkende og en frastøtende komponent som gjør at du involverer deg med slike som du kan ryke uklar med. Jeg klarer dessuten ikke å fryse ut folk jeg sliter med fra kommentarfeltet mitt, det ser så ekkelt ut.

Når du havner i konflikt vet du at mange av de som leser deg også leser denne personen, slik at du føler deg nødt til å forsvare deg mot påstandene. Det blir vanskeligere å holde kjeft når du burde.

forresten kan du like gjerne trekke inn komponenter fra barneskolen for å forklare irak-krigen. alle blir snørrunger når de krangler.

Gretten said...

He he dette er godt observert på så kort tid Minneapolise.......

Ørjan Hillestad said...

Jeg tipper metablogging er blogging om blogging. Meta betyr "om sin egen kategori", metadata er f.eks data om data.

Interessant artikkel. Men du er ikke sååå fersk, da ;)

Minneapolise said...

Esquil: Foerst og fremst, haaper det var greit at jeg linka til bloggen din. Syntes akkurat den bloggen var genial for oss som er nye her, en oversikt over de ulike krigssonene liksom :p

Er fullstendig klar over at ingenting i verden er sort hvitt. Og som en person som liker aa spre meningene mine, og elsker debatt, saa kommer jeg helt sikkert til aa ende opp paa samme maaten. Kanskje nettopp derfor valgte jeg aa blogge om det saa tidlig, mens jeg fortsatt har uskylden i behold.

Etter aa ha levd under en Bush-regjering et par aar har jeg ingen problemer med aa trekke paraleller mellom politikk og barneskolen. Ofte er det det som forklarer ting best.

Gretten: takk takk

Oerjan: Shhhhhh, jeg vil ikke vite!

Er ikke saa fersk som leser, men har ganske nylig begynt aa foelge linker til andre blogger enn de faa jeg leste fast, Tine i Taiwan og Vampus (som egentlig ikke skriver noe saerlig om "bloggeverden")
Har ogsaa blogget foer, men for familie og venner. Blogging for hvem som helst vil jeg si jeg er temmelig fersk paa