Wednesday, October 10, 2007

Burmatullinger

Jeg skjønner ikke helt hva folk driver med i Burma, demonstrere i gatene for demokrati og frihet? De burde se litt på andre land som USA synes jeg. Vi i USA driver nemlig en svært så vellykket krig for friheten vår, uten alt tullet og bråket i gatene. Det gjelder å planlegge litt skjønner dere. Her var vi nemlig ikke frie i det hele tatt. Jeg tror det har noe med at Bin Laden fantes. Derfor var det på tide med en slagplan. Først var det viktig at alle skjønte hvor viktig dette var, men det var enkelt, for ingen hater frihet. Mange ville være heltene som forsvarte landet, man kunne jo ikke la være så invaderte som vi var, hadde vi ikke forsvart oss hadde vi nok ikke vært her lenger skjønner dere. Så fort vi hadde nok folk så var det bare å velge et land. Da er det viktig å velge et som er passe langt borte, det er jo ikke særlig koselig å høre bomber gå av i det fjerne og sånn. Det var egentlig ganske en selvfølge at det måtte bli Irak. Visste dere at Irak er på samme kontinent som Bin Laden kommer fra? Bin Laden Bin Laden Bin Laden Bin Laden, da skal man jo ikke se bort ifra at Bin Laden har vært innom en gang. Og så skilte Irak seg ut veldig, siden alle andre land i verden er snille mot hverandre, bortsett fra i Irak, der var det litt sånn undertrykkelse og ikke helt demokrati og sånn. Og alle skjønner vel at om det ikke er helt demokrati i Irak så er det ikke mulig for oss her borte å holde på demokratiet vårt. Det var faktisk like før hele demokratiet vårt gikk i vasken, og sånt kan vi ikke bare sitte og se på.

Bin Laden Bin Laden. Nå er det mange som dør i Irak, men det er ikke sånn at man kjenner liklukten hit eller noe, så det er ikke et sånn kjempeproblem, og så er det jo en ære å dø for friheten vår. Hadde de ikke dødd hadde vi jo vært kjempeufrie, og det er ikke noe hyggelig. Det er ganske lenge siden vi dro til Irak, men de er ikke så flinke å samarbeide med oss, så da tar det litt tid. Jeg må bare himle litt med øynene når jeg tenker på hvor dumme de er der som ikke tar imot den dyrebare frihetsgaven vi gir dem i form av å drepe de dumme folka som er i veien. Men snart er vi ferdige med den krigen, det må vi nesten, det er jo grenser for hvor lenge de kan være dumme liksom. Og så trenger vi jo de soldatene våre som fortsatt er i live, for til vår store forskrekkelse har vi nå kommet på at Iran også er på samme kontinent som Bin Laden kommer fra. Og da er det jo mulig at Bin Laden har vært der også Bin Laden. Og så er de også faktisk ikke så snille. Det må være Irak sin feil, det er smittsomt med sånn udemokrati, det er jammen bra de ikke har smitta oss ennå. Bin Laden.

Men det jeg lurte på var jo bare hvorfor Burma ikke kan planlegge friheten sin, og gjøre det litt mer praktisk, sånn som oss andre. Det ser jo ikke noe gøy ut det som de driver med, må jo være direkte utrivelig å ha det sånn på nært hold.

8 comments:

Thomas said...

Hvor lang tid går det mellom hver gang du hører eller ser frasen "Support our troops"? Jeg var en snartur over dammen til Virginia i 2005, og jeg syntes det var litt for overalt, men for alt jeg veit kan jo det ha vært et lokalt Norfolk-fenomen.

Minneapolise said...

Men du skjønner vel at vi må stå bak disse stakkars guttene som må risikere livet for friheten vår?

Det har vært veldig over alt, men i det siste har det kommet en motkampanje: "Support our troops - Bring them home" har faktisk sett den oftere siste ukene (men mulig jeg har blitt så vant til den første at jeg ikke legger merke til den lenger).

radiohode said...

Ganske fascinerende at du skriver "vi"? Er du blitt en sånn skapamerikaner, eller? :-)

Örn said...

Ná er det en stund siden jeg var i amerika. Da var han Bin Laden i Afghanistan. Vel og merke var det ogsá en hel del andre tullinger der som trengte en bombe eller to i hodet. Hvertfall var det veldig mye reklame om at man mátte være en ekte patriot og kjöpe Ford SUV's. Man kunne til og med sikre patriotstemplet med á kjöpe spesielle partiotsokker pá wallmart eller k-mart. (husker aldri forskjellen pá dem to.)

Fryktelig kjekt det at man kan shoppe for politikk.

Minneapolise said...

radio: Bare når jeg er skikkelig skikkelig stolt over landet vårt...

örn: Afghanistan?? Er han der også? Når han vingler rundt på denne måten synes jeg nesten han ber om at en liten atombombe skal utslette hele midtøsten.

Det er veldig greit her borte, mye oppskrifter på hvordan vi kan bidra til å beholde friheten vår. Jeg har f.eks litt lyst på en japansk bil, men jeg kan ikke akkurat innrømme at jeg hater frihet, så da humper jeg videre i chrysleren min.. (ok, jeg har ikke råd til ny bil).

Marina said...

Jeg hadde egentlig ikke råd til ny bil heller, så da jeg ble nødt likevel kjøpte jeg japansk. Billig og bra, og ingen assosiasjoner til "testosterone booster" reklamer. Noe som sikkert sier en god del om behovene til dem som kjøper store amerikanske pickuper!

Frøken Makeløs said...

Veldig bra! Bin Laden Bin Laden. All Amerika-kritikk går egentlig rett hjem her i Norge - for dere har vel strengt tatt ikke noe bra å komme med der borte i det hele tatt, har dere?

Bin Laden Bin Laden.

Minneapolise said...

Marina: Jeg kommer aldri til aa kjoepe amerikansk bil, men naar jeg fikk tilbudt et gammelt vrak gratis kunne jeg ikke si nei :)

Froeken: Det er problemet med dere landene som har gratis utdanning og samme mulighetene for alle. Folk som tenker selv foerer bare til anti-patrionisme. BIN LADEN SLEM BIN LADEN IRAK, hvor vanskelig er det aa skjoenne?