Wednesday, October 17, 2007

Stakkars Preben får bare de stygge damene

Jeg har skrevet om omvendt rasisme, og synes egentlig omvendt feminisme også godt kunne vært diskutert. Derfor har jeg en stund prøvd å la tvilen komme Preben Møllers "Pen Søker Trygg" til gode. Jeg har tenkt at dette er interessant, ikke helt sånn jeg opplever ting, men det kan bli spennende å høre argumentene hans for hvordan kvinner nå undertrykker menn.

Etter å ha lest et nettmøte hvor ethvert godt spørsmål ble besvart med et enkelt "Nei du misforstår, du må lese boka" "du må nok lese boka" "les boka for svarte" har jeg gitt opp. Det er forresten et fascinerende salgsargument, "om jeg bare nekter å komme med noe fornuftig nå så løper nok folk i flokk for å kjøpe boken, i tilfelle det står noe fornuftig der."

Det funket ikke på meg, så da får jeg heller gå ut ifra det som er skrevet om boken, og der er det ikke mye positivt å ta av. Om vi nå hopper glatt over snevert og selv-utplukket utvalg av intervjuobjekter og total mangel på gode argumenter, og antar at Preben har rett i sin teori om at kvinner søker trygge menn med penger og sosial status, mens menn vil ha pene damer. Hvor kommer manns-undertrykkelse inn? Preben mener at mange menn ikke får seg dame fordi de ikke har stor leilighet, eller fordi de ikke er høye nok. Så vidt jeg vet er det ganske bra 50/50 fordeling av menn og kvinner, både i verden og i Norge. Det spørs om det Preben forveksler med manns- undertrykkelse egentlig er ren og kjær misunnelse på de som får de pene damene. Om alle menn og kvinner går etter overfladiske kriterier i valget av kjærester, så stiller vi vel egentlig ganske likt. Om Preben har trukket det korteste strået (eller i dette tilfellet, er den korteste gutten), så er det kjipt for han at han bare har sjans på de stygge damene, men er det virkelig noe å skrive bok om?

Jeg foreslår at han heller leser en selvhjelpsbok, og lærer hvordan man kommer seg ut av overfladiske vennegjenger ved å kutte ut sutringen til fordel for god oppførsel som tiltrekker seg normale, intelligente, fornuftige mennesker.

15 comments:

HvaHunSa said...

Nei!

Eller, du har så rett atte. Men ikke foreslå selvhjelpsbøker a'

Jeg hater selvhjelpsbøker. Kvasipsykologi innpakket i banal hverdagsfilosofi har svært liten effekt på folks adferdsmønstre. Morsomme å lese sikkert, men dog, som regel waist of time and money.

Det Preben trenger er god gammeldags psykoanalyse, det lukter traumatisert barn lang vei.

Minneapolise said...

Hehe. Har ikke så veldig sansen for selvhjelpsbøker selv, men her så jeg ingen annen utvei.

Traumatisert barn? Skulle jeg tippet noe om barndommen hans hadde det vel heller vært at han har vokst opp med å få alt han vil, for så å bli voksen og ikke få alle han vil. Da er det lett å synes synd på seg selv.

Marina said...

Men du må da skjønne at det er urettferdig at Preben ikke få pen dame! Og det skyldes systematisk mannsundertrykkelse fra alle de fæle statsfeministene. De har nemlig tatt alle de pene jentene som egentlig burde være tilgjengelige for Preben og hjernevasket dem til de ble stygge lesbiske statsfeminister. Dermed er det ikke nok pene damer igjen når det bli Prebens tur, og det er bare ikke rettferdig!

Eller kanskje det er sånn at de pene damene er smarte nok til å se forskjell på menn og sutregutter og holder seg unna kjipingen?
Men det er jo imot kjønnsstereotypiene at pene jenter også kan være smarte, så det går vel ikke an? Ikke med mindre vi påstår at stereotypiene er feil, og det går vel heller ikke for i de siste årene har det blitt brukt så mye forskningspenger på å bevise at de er riktige?
Nei, dette blir bare rot og jeg føler meg så utrolig pen, eh, kanskje jeg mener dum...

Minneapolise said...

Det er helt klart mye mer urettferdig enn at de stygge damene bare får korte menn med små leiligheter.

Jeg kunne godt tenkt meg litt kortere kjæreste, hadde vært sunnere for nakken min tror jeg. Sånn uflaks at jeg er så pen at jeg endte med en høy en! :p (Høy, men blakk når jeg tenker meg om, betyr det at jeg er halvpen, er det nesa mi sin feil?)
Og så gjør jeg det bra på skolen, så da kan jeg egentlig ikke være pen i det hele tatt. Det er forvirrende dette!

Aksel said...

Nesten så jeg får lyst til å lese boken på grunn av all omtalen den har fått i dag, men det er vell kanskje bortkastede penger.

Minneapolise said...

Man blir jo nyskjerrig naar noe faar saa mye omtale.

Örn said...

Synes vi i samme ándedrag má gjöre noe med denne alders diskrimineringen som norsk tipping holder pá med. Máte pá intoleranse overfor folk som ikke er 70 og bare mangler et flygel til bedehuset. Fordommer av værste sort.

Og sá er jeg rimelig pissed pá MTV. Jeg kan ikke forstá at det kan være noen annen forklaring enn at de har noe imot 30 árige islendinger. Som om det skulle vært et legitimt grunnlag for á nekte meg jobben som overbetalt Awardshow produsent?

Nei folkens, vi má ut og sláss mot disse institusjonelle klasseskillene som er under dannelse der ute. Ut av bussa kara! Knusa .....!(fyll inn hvinken tyrann du mátte foretrekker, bara pass pá a-endelsen)

Marina said...

Örn, du er inne på noe der! Hvorfor har ikke jeg vunnet i verken tipping eller lotteri? Jeg fortjener da store pengepremier like mye som gamle bedehusfolk?
Og jeg fortjener helt sikkert en overbetalt jobb mer enn Preben fortjener pen dame.
Verden er så utrolig urettferdig, altså!

Minneapolise said...

Du og Preben kunne nok blitt gode kompiser örn ;)

Avil said...

Du har det beste Preben Z-poenget, Minneapolise. Ever and ever.

Minneapolise said...

Beste måten å motbevise tulleteoriene til folk er ofte å gi dem rett og la dem gjøre jobben selv :)

Snuppelura said...

Flere som er enig: http://www.abcnyheter.no/node/53922?stat=16

Lothiane said...
This comment has been removed by the author.
Lothiane said...

Dakar Prebengutten, han har det jo virkelig tøft... Vet sannelig ikke hva som hjelper her, men den sutringa hans drar neppe damer.

Men hva er egentlig poenget hans? Burde vi feminine vesner helst forbarmet oss over de gutta ingen vil ha, velge dem av medynk i stedet for å velge av kjærlighet, fysisk tiltrekking etc? Klart det!

Minneapolise said...

Snuppelura: Fant den rett etter jeg hadde skrevet min, lette etter link til nettpraten. Det er vel ikke så lett å komme til noen annen konklusjon ;)

Lothiane: Jeg har problemer med å skjønne poenget hans. Det virker nesten som det bare hadde vært rettferdig i hans øyne om bare menn hadde vært overfladiske, men jenter hadde vært mer på den desperate siden.