Tuesday, October 9, 2007

Hva er bedre enn en Elise?

To Eliser vel!

Det ser ut til at jeg har en dobbeltgjenger her i Minneapolis. Det er riktignok bare to personer så langt som truffet på meg steder jeg ikke har vært, men jeg går ut fra at for hver person som konfronterer meg er det ti andre som bare tenker "åh du din overlegne bitch" i sitt stille sinn.

Jeg har alltid vært fascinert av tvillinger, så kanskje jeg skal gå på leting etter den heldige og spørre om hun vil være liksom-tvillingen min?

9 comments:

Programsekretariatet said...

...og det var selvsagt ikke "dagen derpå" de så deg :-)

Spøk til side. Det sies jo at vi alle har en dobbeltgjenger. Kanksje det er riktig. Har også opplevd å være sett steder jeg ikke har vært, på tidspunkter jeg har vært andre steder. Egentlig litt spennende.

Marina said...

Mulig det hele bare betyr at altfor mange amerikanere har dårlig gangsyn og egentlig ikke greier å se forskjell på folk. Jeg har alltid blitt fortalt at jeg har en dobbeltgjenger, men jeg har aldri sett noe som tyder på at det er sant.
I etpar tilfeller der folk har sagt at de helt sikkert så meg på et sted jeg ikke var akkurat da har jeg faktisk kunnet sjekke opp på om en kvinne som lignet meg var der (tenk overvåkningskameraer) og det var ikke tilfelle.
Jeg tror det er en slags lek, men jeg vet ikke hensikten med den.

Minneapolise said...

Program: Heh, det var faktisk i uka begge gangene, men hvem vet, det er jo studenter, en hvilken som helst dag kan være dagen derpå.

Dobbeltgjengeren til en jeg kjenner går i klassen min nå. Jeg hadde vært overbevist om at det er han om det ikke hadde vært for at originalen (eller kanskje jeg ble kjent med kopien først?)er i Tyskland i år, og han i klassen min har navnelapp med et helt annet navn.

Marina: Interessant. Det har vært gutter begge gangene, så det er mulig det et nytt (og utrolig dårlig) sjekketriks?

Det var den tvilling-drømmen!

Jeg hadde et par venninner fra Thailand når jeg bodde i Boston, og de så ikke forskjell på blondiner. Det gjorde meg ingenting siden de hadde mest erfaring med blondiner fra Hollywood og lignende, og jeg så liksom akkurat ut som alle sammen ;)

Sonja said...

Jeg har også akkurat fått vite at jeg har en dobbeltgjenger. Hun er riktignok bare blitt observert av èn person; kjæresten til en kollega av meg, som aldri har møtt meg personlig, bare sett bildet mitt på facebook, men det som er litt kult, er at denne dobbeltgjengeren min visst har en bil som er en dobbeltgjenger av min bil (jeg har en litt spesiell bil).

Lykke til i jakten på å oppspre dobbeltgjengeren din!

Minneapolise said...

Kanskje dere er separerte tvillinger? En studie av tvillinger på skolen min for noen år siden viste at tvillinger som ble separert ved fødselen endte med å gifte seg med menn med samme navn, få like mange barn til samme tid, ha samme farge hus, kjøre samme bil, og mye annet mistenkelig likt.

Vi må finne dem, så kan vi ha tvillingen min er kulere enn tvillingen din konkurranse! :D

Marina said...

Det er muligens et sjekketriks, ja. Men i de fleste tilfeller der jeg fikk høre denslags historier var det fra menn som egentlig ikke likte meg, og jeg tror det var mer en slags hersketeknikk.
De fleste av disse mennene hadde sterk motvilje mot uavhengige kvinner, så jeg kan gjette at det var et slags angrep på min identitet og autonomi. Noe litt sykt, uansett.

Minneapolise said...

Det er jo litt skummelt med sånne uavhengige kvinner. Først var det negrene som kom og tok jobbene våre, og nå disse kvinnfolkene også, det er nesten så vi må gjøre oss fortjent til jobbene våre snart, være smarte og gjøre en god jobb og sånt svineri, burde det ikke være nok å være mann?
For ikke å snakke om hvor vanskelig det har blitt å kontrollere dem når de tjener penger selv og sånt tull..

Jeg er glad det er lite av sånn tankegang i min generasjon. Har hørt noen uttalelser om at menn er skapt til å være ledere og kvinner til å vise omsorg, og at det bare er sånn det er naturlig. Men nå er det jeg som studerer økonomi/ledelse mens de er på sjøen eller kjører buss, så da spiller det jo liten rolle hva de tenker.

Marina said...

Jaha. Hvis kvinner er skapt til å vise omsorg, så tror jeg noe gikk galt da jeg ble skapt. For det er noe jeg bare ikke duger til.
Og jeg har en mistanke om at folk som virkelig tror på det likesågodt kan ta seg jobb på lager eller dra til sjøs, for det går neppe bra om de prøver å studere økonomi. Eller teknologi.

Minneapolise said...

Problemet loeser seg selv, i dag maa man nemlig ha utdanning for ting, og det eliminerer en del idioter fra viktige yrker :)