Saturday, October 27, 2007

Å ha draget som slask

Jeg har to utseender. Ett når jeg går ut eller er sosial, da liker jeg å dolle litt. Bruke tid på sminke og hår, sette sammen et antrekk, nyte å bruke litt tid på meg selv. En stor kontrast til hverdags-elise, som helst vil ha det så komfortabelt som mulig. På skole og jobb går jeg i jeans eller joggebukse, hettegenser, hår i stram hestehale så jeg kan unngå hårvask i det lengste, og null sminke (til nød litt mascara). Jeg er i tillegg ikke sånn som våkner opp naturlig vakker. Som blondine har jeg uten sminke usynlige øyenvipper og øyenbryn, og gjennomsiktig hud. Jeg skulle gjerne vært fra sydligere strøk.

Det fine med å være så slask til vanlig er at man faktisk føler seg skikkelig pen når man først gjør en innsats. For de fleste dømmer ikke eget utseende etter hvordan vi faktisk ser ut. Vi sammenligner. Noen sammenligner seg med alle de synes er penere, eller redigerte bilder av supermodeller. Selv om jeg selvfølgelig har dager hvor jeg synes jeg ser verre ut enn alle i verden, så sammenligner jeg mest med elise-slask, det funker veldig bra!

Ironisk nok er det på skolen jeg har mest draget for tiden. Og det er ikke bare på skolen generelt, visse klasser skiller seg ut. Det er tydeligvis ikke Prebens venner som går på skolen min, for det er i klasser hvor jeg diskuterer og kommenterer at jeg blir lagt merke til. Alt fra 5 år yngre gutter som fotflørter under bordet og prøver å imponere med at de var Prom King på High School, til sjenerte økonomi gutter som stirrer og alltid tilfeldigvis havner ved siden av meg i køen på butikken i et halvår før de tør å åpne munnen. Det aller beste draget har jeg i klassene jeg tar sammen med Corinne, en venninne som tar samme gradene som meg. Vi prøver å ta samme klasser så mye som mulig for å kunne studere sammen, men også for å underholde hverandre i kjedelige og uendelige økonomitimer. Vi har nemlig veldig lik humor, og sitter ofte som to fjortiser og skriver kommentarer til hverandre og fniser to timer i strekk.

Fjortis oppførsel er kanskje ikke noe å trakte etter, men godt humør ser ut til å være tingen. Et ekte smil og noen fornuftige utsagn innimellom kan være oppskriften på å trekke gutter i fleng. Nå er jeg lykkelig samboer, så det spiller egentlig liten rolle for meg om jeg har draget eller ikke, selv om det er fint for selvtilliten. Men for dem som er på sjekkern, så kan det kanskje være fint å vite at gutter ikke nødvendigvis er så overfladiske som ryktet skulle tilsi. Neste gang man skal ut kan man jo prøve å accessorize med en venninne som får frem det beste i seg. Billigere enn nye sko, og sannsynligvis mye morsommere også (begge deler er selvfølgelig heller ikke å forakte).

15 comments:

Thomas said...

Joggebukse fra FootLocker er diggere å ha på seg enn joggebukse fra G-Sport.

Deilig med litt dusere farger her, forresten =)

Sorgenfri said...

Haha, ingen dum i ídé å bruke bra venner som tilbehør! :o)

Zava said...

Humor og selvtillit er tiltrekkende, ingen tvil om det. Nå er jeg hakket mer "hverdagsjålete" enn deg, så jeg har liksom ikke hverdags & festZava på samme måte. Men jeg merker definitivt at draget øker proposjonalt med dagsform. Er man i sitt ess verbalt og selvtillitsmessig, og totalt fokusert på de man er sammen med, da er interessen som størst. Good thing det der, det er håp for verden :D

Frøken Makeløs said...

Men du sier jo ingenting om hvor mye du har draget når du har dolla deg. Har du mindre draget da enn når du er i joggebukse?

Minneapolise said...

Thomas: Jeg har ikke fra noen av stedene, veldig glad i skolens koseklær for tiden!

Bra nye-fargene faller i smak :)

sorgenfri: Ikke sant? Så blir jo kvelden mye kosligere også!

Zava: Ja det er absolutt en positiv oppdagelse :)
Det gir egentlig mening, jeg har mer sansen for gutter som smiler mye også!

Makeløs: Joda, har mine dager da og, men synes nesten det blir mer på skolen. Kan kanskje ha noe med at kjæresten ofte er med når jeg er ute, siden han er mer gira på å gå ut enn meg.

Teorien hans er at det er mindre skummelt å sjekke opp en jente som ser mer hverdagslig ut, at man virker mer oppnåelig da.

Oda said...

Jeg har samme erfaring som deg! Uformell, smart og glad funker som faen, særlig i dagslys. Å ha med kjæresten på fest, derimot… ;-)

Men venninne som accessoire er helt krem. Helst skal man være en mørk og en lys, omtrent like høye, og ha god fysisk kjemi seg imellom (gutta blir fascinert av dette, jeg tror det aktiverer fantasien deres om to-på-en-gang). Hvis man liker litt forskjellig type gutter også, er det selvfølgelig aller best, så blir det ikke direkte konkurranse. Jeg har en sånn venninne å gå ut med for tiden, det er helt knall :-)

DM said...

Er økonomi-gutter så sjenerte altså? Vent et par år .. ;-)

Marina said...

Prom King i high school! Haha! Den var skikkelig god! Fyren må være litt skrudd for å bruke den på universitetet!

Men i USA hjelper det utrolig på draget å være blond. Da jeg bleket håret ble jeg plutselig synlig for en type gutter som ikke la merke til meg i mørkhåret tilstand. Jeg bare farget det brunt igjen, men for dere som er naturlig blonde går jo ikke det så bra. Enkelte ting må man vel bare leve med, og uansett har jeg hørt det går over når man blir 40...

cat. said...

Jeg blir tydeligvis noe penere med sminke ettersom kommentarene haglet på årets personalfest. (Enkelte kjente meg ikke helt igjen...) Men det var gøy. Akkurat som du sier Elise - når man gjør en innsats og doller seg litt ekstra er det mer stas. =) Jeg unner egentlig sambo å se meg litt oftere med sminke, men han hevder han elsker meg uansett. *flire*

Rigmor said...

Men bruker man oftere sminke nå som man er i USA?

For undertegnende bruker oftere sminke nå som man jobber i UK. Når det er sagt, bør jeg kanskje også si at jeg har hatt samme mascara i fem år nå, så SÅ ofte er det likevel ikke.

Minneapolise said...

Oda: Kjæresten på slep er nok ikke helt tingen nei, i alle fall ikke en høy bredskuldra en.

Jeg gikk ut av en bar en gang like foran kjæresten. Med det samme jeg kom ut hoppa en gutt frem og ville at jeg skulle være med dem på nachspiel eller noe. Jeg bare smilte og pekte på kjæresten som var på vei ut. Fyren hoppa ett par meter bakover med hendene i været. Jeg holdt på å le meg ihjel. Kjæresten er ikke av dem skumle typen akkurat, jeg får ham ikke til å ta livet av vepser i huset en gang.

Du beskriver egentlig meg og hun jeg hang mest sammen med i fjor. Hun er fra Iran, og omtrent like høy som meg. Jeg har aldri sett noen bli sjekka opp så mye som henne.

dm: Skolen min er vanskelig å komme inn på (man må være av topp 10% som går ut fra high school), i tillegg er økonomi av de absolutt vanskeligste fagene, så guttene som tar det er veldig intelligente og ofte en smule nerdete. Ikke akkurat det man forbinder mest med utadvendt. Nå liker jeg sjenerte smånerdete gutter, så hadde jeg ikke hatt kjæreste hadde jeg nok tatt initiativet selv med noen av disse.

Minneapolise said...

Marina: Til hans forsvar så hadde han akkurat begynt sitt freshman år. Jeg fikk ikke akkurat det beste førsteinntrykket av dette, trodde han var skikkelig arrogant, men det bedret seg faktisk. Vi tok intensive writing sammen, og selv om vi hadde litt forskjellige meninger noen ganger så var han sånn man virkelig kunne diskutere med, og den eneste som turte å gi kritikk på oppgavene mine når vi evaluerte hverandre.

De liker nok blondiner godt her borte ja, men i Minnesota er det en del vanligere å være blond enn i resten av landet, så det er ikke så big deal.

Minneapolise said...

Cat: Ennå en fordel med å ikke sminke seg så mye til vanlig, da legger folk merke til det og gir komplimenter når man først gjør en innsats.

Mindre tid til dolling betyr mer tid til kos, så de får være fornøyde. Kjæresten er slask hjemme selv, og jeg liker det egentlig best sånn, komfortabelt :)

Minneapolise said...

Jeg merker det har mye med sosial status å gjøre her. Har man en karriere skal man se presentabel ut liksom. I Boston var det enorm kontrast. Karrierekvinner og desperate housewives var syltynne, gikk til frisør og neglesalong et par ganger i uka, og kledde seg alltid profesjonelt. Min verts mor trente to timer hver eneste dag, julaften inkludert). Folk med mer vanlige jobber var ofte svære (kom i former jeg ikke ante mennesker hadde muligheter for) og gikk i de gamle slaskeklær.

På College er det ikke så nøye, her ser jeg mer forskjeller etter hva man studerer, men det er fullt akseptabelt å være slask. På økonomi er det absolutt ingen som har tid til å bry seg om utseendet, mens på enklere fag finner man mer berter. I business-klassene dukker det stadig opp elever i dress.

Minneapolise said...

Forrige kommentar var svar til Rigmor.