Saturday, October 6, 2007

Å være 5 år

For en stund siden kom jeg over en post på kristenblogg.no om hvor ille det kom til å gå om vi skulle finne på å tillate homofile ekteskap. Jeg gjorde narr av sitatet "Det neste komer til å bli antalsnøytralt, slektsnøytralt, aldersnøytralt, osv.Måle er det multiseksuelle samfunne." Men så feil kan man ta. I dag plukket jeg opp 5åringen jeg er barnevakt for nå og da etter et bryllup, og spurte spøkefullt:

Har du giftet deg nå?

Ja

Hvem giftet du deg med da?

Hunden min!

Vi hadde også en morsom samtale i sommer. Vi var på tur ved vannet, hadde kjøpt is som for det meste havnet i et tykt lag utenpå t-skjorten hans. Våte bukser etter det som skulle være små-vassing men endte mer som en svømmetur. Med andre ord en perfekt sommerdag!

Da fikk gutten øye på toppen av skyskraperne i Minneapolis som stakk frem opp av skogen. Han pekte og utbrøt "der jobber mammaen min!". Jeg svarte at det var riktig, og der jobbet kjæresten min også (jada, det er ikke bare i bloggen jeg nevner kjæresten i tide og utide). "Neeei!" sier han bestemt og ser på meg med store tvilende øyne. Jeg sier at joda, han jobber rett ned i gata for mammaen din faktisk. Gutten var fortsatt ikke overbevist "Meeen, man trenger vel ikke å jobbe når man ikke har barn!"

Hadde det bare vært så vel....

19 comments:

Frøken Skavlan said...

Åh! Nydelig logikk!
Tror jeg skal si opp jobben min med den begrunnelsen..

Thomas said...

Stemmer jo bra, det. Jeg har ikke barn, og jeg trenger ikke jobbe. </anekdotisk feilslutning>

Hurra!

Oda said...

Haha, veldig bra. Hvorfor kan ikke barna få styre verden?

Gretten said...

La barna styre verden? Finnes det noe mer egoistisk og manipulerende enn barn? Gud hjelpe meg (og jeg tror ikke en gang).

La sandkassejustisen leve!

Minneapolise said...

Skavlan: Ikke sant? Så lenge vi skjønner logikken i det så går det nok bra ;)

Thomas: Tenk så mye enklere livet blir fra nå av! Hva skulle dere gjort uten min folkeopplysning?

Oda: Nico for president! var min første tanke :)

Gretten: tralalalaaaaaaaaa *holde for ørene og synge en sang*

Frøken Skavlan said...

Jeg stemmer med i sangen, Minnea! Av og til hadde det vært veldig deilig å være fem år igjen. Så enkelt og så logisk.

Rigmor said...

Herlig. Sånt som gjør at jeg liker unger.

(men det er alltid fint å levere dem tilbake etterpå også).

Sorgenfri said...

Jeg har altså frem til i fjor jobbet uten grunn...
Jeg kjenner at det er litt surt å finne ut nå.

Selvisk said...

Nå skal jeg bare late meg ettersom jeg ikke har barn, og jeg har lest i bloggen til Minneapolise at man ikke trenger å jobbe når man er barnløs. Takk!

Minneapolise said...

Vi burde gjøre opprør mot staten som har lurt oss så lenge synes jeg!

Marina said...

Så jeg har jobbet hele livet uten noen som helst grunn? Den var bitter, etter alle de årene.

Men kan noen fortelle meg hvordan jeg får penger til dingser hvis jeg ikke jobber?

Minneapolise said...

Det får jeg spørre om neste gang Marina.

Jeg får bra med penger for å leke med denne gutten faktisk :)

Martin said...

Tilgi meg for at jeg kommenterer litt utenom emnet her. Du får bare slette kommentaren i ettertid om du vil. Og jeg setter pris på at du respekterer meg og føler at jeg hører på hva du har å si når vi diskuterer, som skrevet hos Knut Stian (Min mening). Men du skriver også: "Martin har lett for å karakterisere alle som ikke omfavner kristendommen som anti-kristne"
Auch? ...hehe. Har jeg noen gang skrevet noe som kan ligne på den påstanden engang? Utdyp gjerne =)

Minneapolise said...

Fra tilbakemelding posten min:

6. Dårligste post/poster
"Den om Kristenblogg egentlig. Jeg synes det var en respektløs blogg og jeg synes også at det gjerne sier litt om ditt syn på kristne..?Eller tar jeg feil?"

Det var ikke en direkte du er anti-kristen kommentar, men nok til at jeg følte jeg måtte avklare ved å skrive kristendom og nynorsk posten.

Etter det la jeg merke til i mange andres kommentarfelt at det skulle veldig lite til før du stilte spørsmål om de hadde noe imot kristne hver gang noen kritiserte enten religionen i seg selv, eller kristenblogg (som jo er lite representativ for kristne generelt).

Og som jeg skrev i ovenfor nevnte post, så er det ingen som stiller spørsmål om jeg misliker folk som prater nynorsk bare fordi jeg ikke synes noen skal påtvinges språkformen. På samme måte synes jeg man bør kunne kritisere aspekter ved en religion uten å automatisk bli mistenkt for å ha noe imot folk som er kristne.

Sånn bortsett fra det så synes jeg du diskuterer på en veldig grei måte, holder deg til saken, og respekterer motparten. Det kan faktisk ikke sies om så mange når det er snakk om temaer man brenner for, så kudos til deg! :)

Martin said...

Minneapolise, du skrev det ganske kvasst hos Knut Stian =)
Sitat: "Martin har lett for å karakterisere alle som ikke omfavner kristendommen som anti-kristne,(..)"

Jeg kjenner meg rett og slett ikke igjen i dette, for jeg har ikke et så firkantet syn på mennesket..

men ja, det har seg jo slik at jeg blir forundret når mennesker f.eks gjør narr av det jeg oppfatter som sentrale bibelforståelser, på samme tid som de hevder at de IKKE gjør narr av kristendommen ;P Det har jeg opplevd flere ganger i bloggverdenen.

Men ellers: takk for ros! Setter veldig pris på det skal du vite ;)
Ha en fin helg!

Minneapolise said...

Du kutter meg midt i en setning der. Spørsmålet var jo hvorfor mange kaller deg fundamentalist, og mitt poeng er at om noen har lett for å dømme andre så blir det enklere å dømme dem.

Det er stor forskjell på å kritisere aspekter av en religion som er noen fås meninger, til å mislike alle som tror. For eksempel at det er synd å være homofil er mer en tolkning noen velger, enn noe alle kristne tror. Så om jeg gjør narr av en persons uttalelser om homofili, sagt på en blogg for en liten gruppe mennesker som på ingen måte er representativ for deres religion, så synes jeg det er å dra det langt å gå ut fra at jeg misliker alle kristne (og med mindre du tok feil så var det sånn i følge kommentaren din).

Elisabeth said...

Ah, da er det herved fastslått: Jeg skal aldri ha barn! Jeg skal bare ligge på soffan og sløve, eller noe annet. Jeg kan gjøre hva jeg vil, for jeg trenger ikke jobbe :)

Minneapolise said...

Denne posten må være det viktigste jeg har gjort for menneskeheten tror jeg :D

Martin said...

Til Minneapolise: Du skriver: "Spørsmålet var jo hvorfor mange kaller deg fundamentalist"

Nei, noen få bloggere kaller meg en fundamentalist ;) Ingen som faktisk kjenner meg har kallt meg for det.

Videre skriver du: "og mitt poeng er at om noen har lett for å dømme andre så blir det enklere å dømme dem."

Hmm...har ikke alle mennesker lett for å dømme? Isåfall er vel hele menneskeheten fundamentalister? ;P Uansett, jeg vet ikke om jeg er enig med tolkningen din av meg (kan være åpen for at du sier noe riktig der), men det har seg jo ihvertfall slik at ekstremister tjener på å stemple andre ekstremister...så da er vel f.eks jeg OG f.eks Undre og Victoria ekstremister. Det kan jeg leve med =P ouff..hehe. helst skulle jeg ønske at vi alle bare kunne være venner og være enig i alt. (men det hadde gjerne ikke vært noen god læring for mennesket i sine erfaringer da..kunne blitt litt kjedelig ironisk nok)


Du skriver: "Det er stor forskjell på å kritisere aspekter av en religion som er noen fås meninger, til å mislike alle som tror. For eksempel at det er synd å være homofil er mer en tolkning noen velger, enn noe alle kristne tror. Så om jeg gjør narr av en persons uttalelser om homofili, sagt på en blogg for en liten gruppe mennesker som på ingen måte er representativ for deres religion, så synes jeg det er å dra det langt å gå ut fra at jeg misliker alle kristne (og med mindre du tok feil så var det sånn i følge kommentaren din)."

Tilgi meg om jeg forstod deg feil nå, men her er min kommentar til det:
Nå er det jo faktisk slik at veeeldig mange kristne tror at homofili har oppstått på grunn av syndefallet da...det er ikke noen sekt-tolkning akkurat.

Men det er klart at ufra dette prinsippet igjen så gjør jo forskjellige kristne seg svært forskjellige meninger...noen blir innbitte erkekonservative så man får lyst å slå dem (men gjør det ikke hehe), og andre blir så utrolig liberale at man himler med øynene..