Tuesday, July 24, 2007

25 års grense på førerkort ja..

Har bare et spørsmål til de som synes dette er en god ide

Er planen at alle unge skal flytte til Oslo? Eller skal foreldre utenfor T-banestrøkene kjøre rundt på "barna" sine til de er 25?

Bare en liten praktisk detalj liksom.

Når vi først er inne på det. Om problemet er mye tullkjøring og ulykker blant unge, hvorfor ikke gi dem lappen til låns et par år sånn helt først, istedet for at man ikke skal kunne kjøre i det hele tatt. Mitt forslag er at reglene kan være strengere i begynnelsen, at man kan miste lappen igjen om man kjører for fort (her bør grensa være mer enn 5 km over grensa) eller uforsvarlig, for så å få den igjen gratis kanskje et år senere med ny prøvetid. På den måten kan man luke ut de verste sjåførene, uten å straffe de som tilfeldigvis er på samme alder, og det vil oppmuntre unge og uerfarne sjåfører til å være så forsiktige som mulig i trafikken.

Noen ganger lurer jeg på om politikere i det hele tatt tar fem minutter til å tenke igjennom ting før de kommer med forslag, eller om kanskje de fem minuttene blir brukt til å tenke ut hvordan man kan sjokkere mest mulig og få pressedekning.

8 comments:

Egoisten said...

Så lenge det fortsatt er 16 på traktor så er det vel ingen fare:)

Egoisten
- Åtgaumsforvaltar med bosted i grisgrente strøk

tonita said...

Fikk lappen (nesten gratis) da jeg var 20, - kræsjet med bilen til far min da jeg var 21. Siden gikk det mye bedre ...
Kanskje de fleste må få en lærepenge før de begynner å kjøre mer vettugt?

Tonita-mormor med bulka bil

Minneapolise said...

Egoisten: Nå lo jeg godt her, så for meg hele Norges befolkning mellom 16 og 25 kjøre rundt på traktor. :)

Tonita: Vet om så alt for mange som aldri lærer, men man får nok en støkk når noe skjer, som forhåpentligvis får de fleste til å tenke litt. Men jeg håper det blir mulig å få de fleste til å kjøre forsiktig uten at alle skal kræsje en gang hver.

Marina said...

Jeg har hatt førerkort i over 20 år og alddri forårsaket noen ulykker. Men jeg har vært innblandet i mange, tilogmed dødsulykker, fordi jeg har bodd på steder med lav standard for førerprøven (Texas, for eksempel). Og jeg kan bare si at ja, det er unge mennesker som forårsaker ulykker. Og så middelaldrende mannfolk, da.
Jeg har liten tro på at mange av de tullingene jeg traff på lærte mye av opplevelsen, men det kan jo hende at bedre kjøreopplæring kunne gjort litt. Og så å straffe folk som kjører uvettig istedet for bare å dulle med dem som er standarden nå.

Minneapolise said...

Ja det er mye mer ulykker her borte, vært i to allerede siden jeg flytta hit, uten å være skyldig i noen av dem (siste var som passasjer). Tror begge sjåførene var over 25, men under 30, så den foreslåtte regelen hadde ikke vært noe hjelp i. Strengere straffer funker, og å ta lappen her er jo en allemannsrett. Jeg henta regelboka dagen før jeg tok den, kikka såvidt gjennom, og bestod med glans. Det var egentlig ganske latterlig.

tonita said...

Rett til å kjøre bil, rett til å eie våpen, rett til så mangt.
Farlige med mange rettigheter og lite vett.

Marina said...

Problemet er vel at folk vil ha rettigheter men ikke ansvar. Og de slipper unna med det.

Minneapolise said...

Så enig så enig!

Men så lenge vi har en president som sørger for alles rettigheter, og samtidig ber for alle ofrene, så går det så bra så...