Thursday, July 19, 2007

Mitt eget miniatyr-Sonitus

Kommer fra nå av til å legge til link i listen nede til høgre når jeg kommer over poster jeg liker litt ekstra godt.

Jeg vil oppfordre alle til å gjøre det samme. Det er jo så mange blogger der ute, mange med varierende kvalitet, man skal ha mye tid for å komme over alle. Men om vi linker til de beste postene vi kommer over, så går vi ikke glipp av disse gullkornene, og så er det jo fint med cred til de som fortjener det.

Synes kule-sider (Sonitus) gjør en god jobb, så jeg mener ikke at vi skal ta over, bare supplementere litt. Vi har jo alle forskjellig smak.

11 comments:

Lykke said...

Takker og bukker:)

tonita said...

Jeg er litt treig, - men hva er det med Sonitus som ikke Bloggrevyen har?

Oda said...

Jippi! Du har med en post av meg! :-)
*hopper opp og ned*

Uansett syns jeg det er en veldig god ide å anbefale poster, har tenkt på det selv mange ganger når jeg har funnet et gullkorn. Det er som du sier, jungelen av alt som skrives er vanskelig å finne fram i.

Minneapolise said...

Lykke: Takk deg selv, du har gjort deg fortjent til plassen :)

Tonita: Mens bloggrevyen er åpen for alle som vil pinge selv, er sonitus poster som er utvalgt av de som driver siden (akkurat nå bare hjorten, men tidligere var det flere). Så her, og i min liste, må man gjøre seg fortjent til plassen (evt falle i smak hos utvelgeren).

Oda: Hih, du er bloggsøt når du er glad!

Det finnes mange gullkorn mellom mer tilfeldige poster, og siden folk har forskjellig smak, og kommer over ulike blogger, hadde det vært kjempefint om flere hadde tatt initiativ til å anbefale.

Og for de som klager over "eliten" som klapper hverandre på skuldra, så er dette en måte folk kan gjøre noe selv for å gi cred til de som fortjener det, ikke bare de man er "kompis" med.

Hjorthen said...

Men hvordan gjør du dette? Legger du til linkene manuelt inn i templatet? Er ikke det i så fall mye jobb?

Nicolas said...

Borgeravisen.no er en lenkeportal som inneholder en del feeds, og en del saklige artikler. Ettersom mine poster lenkes til ofte, vet jeg at de har høye kvalitetskrav :P

Minneapolise said...

Hjorten: Legger inn manuelt. Planen er som sagt ikke å være sonitus, dette blir bare en liten liste med mine anbefalinger, som ikke blir oppdatert i nærheten av like ofte som kule sider. Det er du som har den harde jobben med å sile ut de gode hver dag, den misunner jeg deg ikke. Synes bare det er fint om folk supplerer med å legge inn poster av deres egen smak på sine sider.

Nicolas: Jeg har ikke så høye kvalitetskrav. Det finnes allerede sider som leter etter kvalitet. Jeg linker til de som appelerer til meg, noen kan være korte, noen bare bilder, de trenger ikke være for seriøse.

Var kanskje dumt å skrive sonitus i overskriften. Det er bare min egen linkeliste. Akkurat som jeg linker til blogger jeg liker, linker jeg nå også til poster. Uten at det er noe særlig avansert.

Hjorthen said...

Nå blir jo ikke akkurat Kule sider oppdatert så veldig ofte eller særlig systematisk for tiden, jeg bare tester ut muligheter nå i sommer så får jeg se hva det blir til når høsten kommer.

Men grunnen til at jeg spør er at det er en enkel sak å bruke en tjeneste som ma.gnolia.com eller lignende til en slik linkeliste. Da kan du legge inn linker med sånn ca to klikk. Bare som et lite tips:-)

Minneapolise said...

Aah, var litt redd jeg hadde tråkka på tær jeg nå. Vet mange har lett for å kritisere de som tar initiativet og lager sånne sider, uten at de gidder å lage noe bedre selv.

Jeg synes det er kjempeflott at Kule-sider finnes, og at noen orker å ta jobben og ansvaret med det. Om den ikke er perfekt så er den uansett bedre enn å ikke ha en sånn side.

Takk for tips, det hørtes veldig enkelt og greit ut :)

Hjorthen said...

Bare hyggelig. Du får si fra hvis du trenger hjelp:-)

Minneapolise said...

Har vel mast nok på deg for en stund tror jeg :)