Wednesday, August 1, 2007

Brokollapsen

Det så ut til å bli en ganske vanlig kveld. Vi skulle grille hos noen venner nordvest for byen, et sted jeg ikke hadde vært før, men en venninne hadde gitt meg instrukser for å komme oss dit. Vi skulle ta 35W nordover først, så en annen vei vestover etterpå. Noe kjent med 35W? Joda, vi skulle egentlig ha vært på denne broa i seks tiden, ettersom vi kjørte hjemmefra rundt ti over halv seks. Heldigvis sjekka vi googlemap rett før vi dro, og kjæresten kom til at pga rushtiden så kunne det kanskje være lurere å kjøre 62 vestover først, og så nordover senere. Som sagt så gjort.

Vi satt utålmodige ute ved grillen, med rumlende mager, og ventet på sistemann. Hvor ble han av? Så fikk vi en fortvilet telefon. Broa rett ved der han bodde hadde kollapset og han visste ikke hvordan han skulle komme seg noe sted.

Vi løp selvfølgelig inn, skrudde på tven, og der satt vi måpende foran skjermen og så broa jeg kjører over omtrent hver dag, ligge i vannet. Den store broa over Mississippi River. Broa ved skolen min, broa jeg bodde rett ved for ett år siden, broa jeg skulle ha kjørt over i kveld.

Jeg har sett katastrofer på tv før, flyulykker, 9-11, you name it. Det har vært så fiktivt. Bortsett fra stemmene som forteller hva som har skjedd så ser det akkurat ut som noe vi har sett på film 100 ganger før. Dette var virkelighet. Dette var veien min og hverdagen min. Jeg har vært litt i sjokk hele kvelden:Vi er heldige. Har som alle andre her ringt rundt til alle kjente, og ingen har vært i nærheten av broa. Fordi alle kasta seg over telefonene samtidig har nettverket vært dårlig, det har vært vanskelig å komme igjennom til folk, når man ønsker det mest. Jeg fikk en fortvilet melding tidligere fra en av mine beste venninner som hadde ringt meg et par timer uten å komme igjennom. Jeg har tenkt på de som har nær familie som de vet ville kjørt over broa på den tiden, som kanskje har ringt og ringt uten nytte. Og selvfølgelig har jeg tenkt på den som var på broa, og de som har mistet noen. Har hatt en vond klump i magen siden det skjedde som jeg ikke tror vil gå bort på en stund.

Kommer til å skrive mer, men sovetid her nå. Må nesten opp tidlig i morgen, ikke helt sikker på hvordan jeg skal komme meg på skolen.

15 comments:

tonita said...

Faktisk var du den første jeg tenkte på da jeg hørte nyhetene på radio 06.30 i dag.
Godt å høre fra deg. Fint at du postet med en gang.

Egoisten said...

Hmm.. Godt å høre at du og dine har det bra. I likhet med tonita måtte jeg sjekke innom her når jeg hørte nyheten.

Egoisten
- Åtgaumsforvaltar med bekymringsrynke

Heidi Fleiss said...

Jeg tenkte på deg jeg også, og hvem er det jeg ser på dagbladet.no? Jo, selveste Minneapolise, direkte på telefon fra sambandsstatene! Godt å se at du er i vel behold, og håper alle dine kjente er det også.

Lothiane said...

Jeg og tenkte på deg da jeg leste dette, men jeg leste det først nå i dag morges. Er godt å vite du ikke ble rammet, og at forhåpentligvis ingen av dine venner er det heller.

Nå venter jeg spent på svar om mine gode venner som bor i Minneapolis, at de også er i god behold. Dette er skikkelig ekkelt, å sitte her og ikke vite...

HvaHunSa said...

Himmel og hav, jeg skvatt da jeg så bildet ditt klistrert opp på Dagbladets nettside, skjønte med en gang at det var deg. Godt at du er like hel og pen, puh.

:-)

Marie said...

Huff!!Godt å høre at det går bra med dere. Klem!

Goodwill said...

Dette er jo bare helt ufattelig...som flere andre tenkte jeg på deg umiddelbart, enda jeg egentlig ikke kjenner deg...

Godt at du er like hel!

Elisabeth Ice Cream said...

Jeg leste dagbladet! herregud! Jeg så deg med en gang og tenkte "NEI! EN BLOGGER ER DØD!!!" og så kom jeg hit og nå kan jeg puste igjen. Hvordan har du det?

Skorpionkvinnen said...

Det er jo sånn med denne bloggeverdenen, man føler man kjenner folk her inne! I likhet med flere andre, tenkte jeg på deg, den eneste jeg vet om som bor i Minneapolis. Så leste jeg Dagbladet på nett og forsto med en gang at der var du, og i god behold heldigvis!

morten said...

Godt å høre at alt står bra til, Elise!

Miriam said...

Tanken på tilfeldigheter, hadde man valgt og gjøre slik, og ikke slik osv.. Uff, må være helt grusomt.

Godt du er i godt behold!

Egoisten said...

Nå også NRK. Rikskjendis du jo!

Egoisten
- Åtgaumsforvaltar med nyhetsovervåker.

radiohode said...

Heter det ikke rett og slett "brollaps"? Bra å høre at du er hel og trygg! :-)

Minneapolise said...

Hei alle, ville bare si en kort takk for alle omtanken. Kommer mer utfyllende svar og blogging senere. Våkna nettopp til drøssevis av mail, mye facebook meldinger, og kommentarer her. Og henvendelser fra diverse media (står oppført som kontaktperson for ANSA Minneapolis), egoisten forteller at jeg er i nrk, noe jeg ikke ante noe om. Jeg har sovet meg igjennom my fifteen minutes tror jeg.
Veldig koslig at så mange tenker på meg. Nå er jeg glad jeg var påpasselig å få ut meldingen at jeg hadde det bra før sengetid.

Skal på jobb på campus om tre timer. Tenkte å dra nå om en liten stund, parkere hvor jeg normalt parkerer, og så gå bort og se med egne øyne.

Esquil said...

jeg tenkte også på deg.

fæle greier. håper det går bra med dere der borte.