Sunday, August 19, 2007

Minneapolise Anbefaler

Siden jeg gjorde narr av et tv-program i forrige post, kommer det her en oversikt over noe av det beste og mest undervurderte på tv akkurat nå.

Jeg har ikke oversikt over hva man kan se på norsk tv, og siden de to første her går på mindre kanaler i USA har jeg mine tvil om at de er lett tilgjengelig der. Men vi lever i 2007 og alt kan lastes ned eller kjøpes (leies) på DVD, og det anbefaler jeg absolutt å gjøre med disse.

Jeg har vært litt skuffet over Hollywood i det siste. Det er klart at masseproduksjon av filmer ikke fører til beste kvalitet, og at klisjeer og gjentakelser ikke er til å unngå, men det går jo bare nedover. Tv serier derimot synes jeg har blitt bedre og bedre. Før vi dro til Vegas leide vi tre DVDer til å se på flyet. Første var Premonition med Sandra Bullock, som i et intervju for litt siden prata om hvordan hun ikke gidder å jobbe så mye for tiden, så hun velger filmene hun er med i med omhu. I så fall er hun virkelig elendig til å dømme ut fra manus, for dette er en av de dårligste filmene jeg har sett på lenge. Ekstra irriterende er det siden ideen til historien er god, den er bare ødelagt av at hver eneste detalj er ekstremt ulogisk.

Andre ut var The Holiday. Jeg er generelt skeptisk til romantiske komedier, men liker Kate Winslet, så gav denne en sjanse. Filmen var grei nok, men et plott som lett kunne vært på en halvtime var strekt ut på noe som føltes som 5 timer, og sikkert var nærmere 3, gjesp! Det som derimot redda flyturen, og funket ganske bra mot flyskrekken, var andre sesong av tv-serien Weeds.


I tillegg til å ha beste intro sangen ever (video under), er Weeds morsom, har gode skuespiller presentasjoner, og er herlig politisk ukorrekt. Etter at mannen får hjerteinfarkt og dør under en joggetur, finner Nancy Botwin (bildet under) ut at hun ikke har råd til å beholde huset og livsstilen med sin egen ikke-eksisterende inntekt. Løsningen blir å selge hasj, noe som begynner i det små, men selvfølgelig baller på seg. En rekke geniale biroller gjør at serien aldri blir i nærheten av kjedelig. Andre sesong er den beste så langt, men begynn for all del på begynnelsen med sesong 1. Lover at du blir hekta!Og for guttene, og jentene som liker jenter, så er Mary Louise Parker veldig søt (og naken på dette bildet). Ikke sikker på hvorfor det er promo bilde for weeds, men synes det er kult allikevel.

En annen serie som ikke er så utbredt, men som er bedre enn det aller meste på tv, er Big Love. Bytt ut de desperate husfruene i serien med samme tittel med en bigamist familie i suburben, og legg på litt kvalitet, så har du Big Love. Synes faktisk jeg leste noe en gang om at denne serien skulle komme på den nye kvinnekanalen (til TvNorge?) av alle ting. Med unntak av at de er i flertall i denne familien, så er det ikke akkurat en typisk jenteserie, men så lenge den blir tilgjengelig så er det jo positivt (i den forstand at noe positivt kan komme ut av en kvinnekanal).


En siste serie verdt å se, mer kommersiell - men ikke fullt like genial, er House MD. Jeg er vanligvis ikke en tilhenger av sykehus programmer, men som de sier på plakaten nedenfor så er House "Sherlock Holmes med stetoskop" og detektiver liker vi. House (eller Hugh Laurie som han egentlig heter) er også sannsynligvis den gamleste personen jeg noen gang har sikla på. Han er født samme år som pappa, og går med stokk i serien, likevel er det bare noe nam nam over det frekke pilleavhengige geniet.

19 comments:

Iversen said...

Jeg tror det slangebildet skal være en slags måte å fremstille Parker som slangen i Paradis, ellernoe. Kul serie er det uansett, innbiller meg at TV3 har planer om å sende relativt nye episoder i nesten nær fremtid. At du led deg gjennom the Holiday er prisverdig. Kudos for den!

Oda said...

Jeg satt akkurat og planla trailerprogrammet for neste uke i Oslo, og så kom filmsjefen og sa at all reklame for Premonition skulle fjernes, for hun hadde sett den og syntes den var for dårlig til å bli satt opp på kino. Så i dette tilfelle holder smaken din altså filmsjefstandard ;-)

Minneapolise said...

Iversen: Jeg var på et fly, hadde ikke noe bedre å gjøre..

Oda: Det skal ikke mye talent til for å skjønne at denne var talentløs, men da har jeg muligens et yrke å falle tilbake på om sjef ikke skulle funke.

Minneapolise said...

Filmsjef er jo en form for sjef når jeg tenker meg om, hmm.. :)

Egoisten said...

Altså.. Har sesong nr. 3 av Entourage startet i USA enda?

Egoisten
- Åtgaumsforvaltar med normal gjeng..

unntaksvis said...

da er visst sesong 1 av big love på vei til min datamaskin (er det ikke rart hvordan ting bare suser rundt i cyberspace og plutselig havner på min data..) og hvis den er bra så kan det hende sesong 2 følger etter. Jeg har lest om den, men ikke lest hva folk mener om den, og siden ca alle serier har sommerferie enda så er det greit med noe nytt.

House er genialt, det liker man :-) Det er en sånn serie jeg kan se med kjæresten. (i motsetning til Greys, som jeg ser med sjokolade)

Minneapolise said...

Egoisten: Den serien følger jeg ikke med på foreløbig, men kjæresten er fan, har lasta ned alle episodene og ser dem på jobb. Jeg skulle gjerne hatt advokatlønn for å se på tv.
Skal sjekke med han når jeg kommer hjem...

Unntaksvis: Nå føler jeg meg skikkelig trendsetter her! haha.
Jeg har mine serier som kjæresten synes er dødskjedelige (les: gilmore girls), han har sine som jeg ikke klarer følge med på (les: sci fi), men disse tre er vi hekta på begge to. Koslig å ha sånne serier som vi sparer til en dag vi kan se dem sammen i skje stilling på sofaen :)

Si hva du synes etter noen episoder da!

Frøken Makeløs said...

Jeg pleide å se House men så dukket hun absurd irriterende dama fra den overemosjonelle serien Once and Again opp (Sela Ward) og nektet å dra igjen. Da gadd jeg ikke mer asså. Noen som vet om de har kastet henne ut ennå?

Minneapolise said...

Frøkna: Hun er borte nå. Var bare med i 9 episoder, men det føltes nok lenger fordi det var de kjedeligste episodene. Tror de prøvde å gjøre House mer troverdig ved å blande inn følelser, men det funka ikke helt som det skulle. Det er jo House!

Frøken Makeløs said...

Hurra! Følelsesløs House er bra. Bitende ironisk House er bedre. Slemme-House er best! :-D

Minneapolise said...

Hih, exactly! :D

Minneapolise said...

Egoisten: Oppdatering til deg. Vi er midt i fjerde sesong av Entourage.

tonita said...

Har sååå sansen for House.
men er det noe rart, Monty P gutta er geniale, - hva de enn gjør.

Men - jeg liker sirup og søtt også jeg da, gammala kjerring som jeg er, - og ser på de desperate fruene og også på Gray's: Tuesday is my TV-day. Yeah!
(Og House på onsdager - når han er på)

Lothiane said...

Jeg digger Weeds..! Så det på TV her for en tid tilbake, har også lastet ned en del fra nett. Veldig kul serie! :)

radiohode said...

Jeg sier bare:
http://radiohode.weblogg.no/231106202247_dr_house.html

radiohode said...

http://radiohode.weblogg.no/
231106202247_dr_house.html


Lim sammen de to adressefeltet...

Minneapolise said...

Det er derfor jeg sier House ikke er like genial som de andre seriene, for den følger tydelig en oppskrift, så etterhvert vet man alt som skjer. Likevel er det jo umulig å ikke like House, av en eller annen grunn, det er liksom verdt å se bare for å få med seg kommentarene hans.

unntaksvis said...

Hei igjen!
Jeg har i dag sett episode 1 og 2 av Big Love, sesong en.

Hva synes jeg?
jeg liker den! Herregud så sær serie! Six feet under meets desperate housewives i en orgie.
Men jeg liker den, den er glimrende laget, for den får meg til å føle meg sær som ikke deler mannen min med 3-4 andre, og den får bigami til å virke som det mest naturlige i hele verden.

Jeg skal definitivt se mer =)

Minneapolise said...

Det er det som er så genialt med den, det skal liksom litt til å leve seg inn i hvordan det er å være bigamister, særlig uten å overdrive det. De er liksom ganske normale folk, med en veldig uvanlig hemmelighet, det liker jeg.