Monday, August 6, 2007

sympatisk.jpg

En ting jeg har lært av bro-hendelsen er hvordan det er umulig å være forberedt på alt. Man kan holde seg unna mørke bakgater, ikke prate med fremmede, passe på at kyllingkjøtt er godt gjennomstekt, og så videre, så plutselig forsvinner motorveien under deg uten at du noengang har blitt advart mot at det kan skje.

Men det er en ting du kan være forberedt på, lær av en som har feilet! Neste gang noen tar bilde av deg, og de sier "smil", "say cheese", whatever. Ignorer dem! Lukk øynene og tenk på noe trist. Sultende barn i Afrika, den gangen noen snappa siste favorittbiten ut av twistposen rett foran øynene på deg, whatever makes you cry. Gå hjem, lagre bildet på pcen, og kall filen sympatisk.jpg.

Så den dagen noe skjer, hva det nå enn er. Klokka er halv 3 på natta, du har pyjamasen på og er klar for senga da telefonen ringer. Det er en avis, vil gjerne spørre deg noen spørsmål. Klart det sier du og svarer i vei. Det er siste spørsmålet er det skumle. "Har du et bilde av deg selv vi kan bruke?" Etterfulgt av "det hadde vært fint om du kunne sende, nå med en gang". Det er da du slipper å i halvsøvne lete gjennom bilder der du ler, bilder med ølkrusa i hånda, bilder med venner, bilder med lukkede øyne, bilder med flekk på t-skjorta, kyssebilder, bilder med utringing, bilder i halloweenkostyme, bilder hvor man danser på bordet, bilder med trutmunn, kort sagt bilder som ikke egner seg i situasjonen. Du slipper å være overlykkelig over å endelig finne et bilde av deg alene, hvor du ikke ser så alt for overlykkelig ut. Du slipper å sende det inn, mens du egentlig bare tenker på å lukke øynene og sove litt, og du slipper å våkne neste morgen, sjekke avisa, se det zooma inn ennå verre enn før, og innse at du egentlig ser litt ut som en transvesitt på akkurat det bildet.

Istedet kan du med en gang gå rett på sympatisk.jpg, trykke send, legge deg til og sove søtt uten bekymringer. Noen takknemlige tanker til Minneapolise er kanskje også på sin plass.
I'm here for you!

13 comments:

Rabbagast said...

Ja, det er virkelig et problem dette, at man ikke har et godt nok bilde av en selv når reportere spør etter et. Dette har jeg ergret meg over lenge. Det er ikke det at jeg smiler på de andre bildene, men lager grimaser. Eller ser søvnig ut. Jeg har faktisk tenkt å lage meg et ondt bilde, også, om jeg trenger å søke jobb hos en gal professor en gang, og han insisterer på å få se hvordan jeg ser ut i cv-en.

Amos Keppler said...

Man kan aldri forsikre seg mot gale professorer (og fallende broer), så man bør ikke prøve.

Det uventede kommer (heldigvis) alltid uventet.

HvaHunSa said...

Som fotografer flest liker jeg meg ikke foran kameraet. Holder det med en strektegning til å ha i bakhånd tror du?

Drusilla said...

Men det var et veldig fint bilde da. Ja, jeg er så nysgjerrig at jeg går inn på nettaviser og søker på elise for å se hva slags bilde du endte opp med :)

Heidi Fleiss said...

Eksen min tok kontakt med meg for et par år siden og var snurt for at jeg hadde tatt bort bilder av han som jeg hadde på internett. Han skulle melde seg på reality-tv og trengte et bilde der han så "litt normal" ut...
Japp jepp, det lønner seg å være forberedt på slikt også :P (og ikke overlat det til eksen...)

Anonymous said...

Kan forsikre deg om at alle bildene jeg har sett av deg i denne saken har vært mer enn ok :)
You are beautiful!!

God klem fra tante, takk og pris så er alt vel med deg!

Lothiane said...

Jeg så bare ett bilde av deg og det var helt fint! :)

Men uansett: en kjempegod idé! Tar med meg den og skal se om jeg ikke kan fikse meg et sånt bilde eller to, så jeg er forberedt. :)

Egoisten said...

Ikke bekymr deg for bildet. Helt greit og helt fint hverdagsbilde. Du kan jo sende sympatisk.jpg til scanpix, så har de det i bildebanken sin når det skjer noe annet i Minneapolis.

Egoisten
- Åtgaumsforvaltar med autofokus

Minneapolise said...

Må bare presisere at det ikke på noen som helst måte var ment som fisking etter komplimenter (hater virkelig når folk gjør det), er klar over at man finner feil ved egne bilder som ingen andre legger merke til, har jo hørt andre klage over bilder av seg selv.

Rabbagast: Nå tviler jeg på en gal professor ville ringt 3 på natta og spurt etter bilde.. eller når jeg tenker meg om er det egentlig veldig mulig. Ut og ta ond.jpg nå!

Amos: Hadde ikke forundra meg om det fantes en gal professor forsikring der ute.

HvaHunSa: Haha, hva med fantomtegning? Det blir jo ofte brukt i nyheter.

Drusilla: Hehe, blir ofte nyskjerrig når jeg leser poster selv. Takk forresten.

Heidi: Eksen fikk være i fred, føler meg nesten litt gammel her når mitt forrige seriøse forhold var før digitalkameraets tid...

Tante? Tante May?? :)

Lothiane: Takker. Ut og ta bilde, man vet aldri når man trenger det!

Egoisten: Hysj på deg, har skjedd nok i Minneapolis nå!
Fikk jo egentlig bekrefta hva jeg visste fra før, jeg hadde ikke trivdes med å være kjendis. Fikk jo lyst å gjemme meg etter bare en dag med ekstra oppmerksomhet.
Skjer det noe igjen får det bli utenom sommeren, så kan jeg sende dem videre til andre norske studenter..

Marina said...

Bilde med halloweenkostyme ville vært riktig fint i avisa, ja!
Iallefall greide du ikke å gjøre den tabben en kamerat av meg gjorde i samme situasjon. Han er akademiker, om kanskje ikke den mest typiske akademikeren. Jeg vet ikke hva det dreide seg om, men han ble oppringt midt på natta av en avis som ville ha et bilde, og etter frantisk leting gjennom tusenvis av bilder greide han endelig å finne et han syntes så noenlunde nøytralt ut, sendte det, og var riktig fornøyd fordi han kunne endelig få litt søvn.
Flere dager senere ble han spurt av en kollege hvorfor i allverden denne seriøse avisen hadde bilde av ham, uten skjorte?

Minneapolise said...

Jeg skulle valgt bildet med engle-kostymet, det hadde jo vært skikkelig i tiden akkurat nå.

Anonymous said...

joda det er tante May

Minneapolise said...

:D