Thursday, August 2, 2007

Tre nordmenn, en svenske, og en fyr fra New Jersey


Våkna i dag tidlig til mange nye e-mailer, meldinger, bloggkommentarer og sånt man kan regne med når man er midt oppi en sånn situasjon. Overraskelsen var alle de ubesvarte anropene fra diverse media. Jeg prata jo med dagbladet i går, som spurte om nummeret mitt på email, og fikk det, men ellers har jeg liksom ikke gitt det ut, så er litt imponert over norsk media akkurat nå. Skjønner jo at de fant meg, siden jeg står som kontaktperson for ANSA Minneapolis, og er den folk henvender seg til når de trenger info om byen. Men nummeret mitt er ikke listet, og telefonen er ikke registrert i mitt navn. Har ingenting imot å bli ringt altså, skjønner jo at de gjerne vil snakke med folk som bor her, bare imponert over flinke journalister. På NRK var jeg også, kunne egoisten fortelle, og mamma hadde blitt intervjua i radioen. Mye som skjer i verden mens jeg sover, som jeg skrev i kommentarfeltet på forrige post så føltes det som å ha sovet meg gjennom mine 15 minutter.

Men det rareste skjedde nå nettopp.

Jeg dro tidlig på jobb i dag, så jeg kunne gå over og se broa med egne øyne før jeg begynte. Politiet har sperra av store områder rundt, så det var ikke så mye jeg fikk sett. Måtte ta en annen motorvei for å komme på campus fordi 35W var sperra av såpass mye tidligere enn broa at jeg ikke fikk tatt siste exiten. Jeg var på vei inn i en blokk like ved broa, i håp om å få tatt bilder derfra. Småløp litt bortover fordi det kom blåsende vann fra et sprinkelanlegg og jeg ville ikke få vann i kameraet, da noen kom løpende etter

Excuse me, could we talk to you?

Sure

We're from the Norwegian media, and..

Say that again?

We're from a Norwegian newspaper

Seriøst?

Yeah, we're here to write about the bridge

Ja skjønner det, men seriøst, jeg er norsk

Du er norsk???

Journalistene var fra VG, og hadde håpet at jeg bodde i blokka og kunne slippe dem inn. (De hadde ikke oppsøkt meg fordi jeg ikke svarer telefonen :p)

Så kommer det to journalister til forbi, fra en avis i New Jersey, og den ene var svensk. Så der sto vi på trappa, tre nordmenn, en svenske, og en fyr fra New Jersey...

10 comments:

Lykke said...

Så fint at dere tok en annen vei. Sender en klem over Atlanteren, og puster ut.

HvaHunSa said...

Verden er pitteliten, og du er i sentrum :-) Håper det står bra til.

Hjerterdame said...

Huff, jeg er VELDIG glad for at alt er bra med deg.. Kan tenke meg at det er lite koselig å være der du er akkurat nå.. :( Sender deg noen klemmer, jeg..!

Jeg prøvde å finne deg på dagbladet, men fant ikke jeg. Jaja.. :)

Per said...

Huff, det må være en rar følelse når et sted hvor man ferdes jevnlig blir gjort om til et katastrofeområde. Glad alt står bra til.

Betty Boom said...

Jeg lurte på om jeg leste en drøm du hadde, eller er det et våken mareritt?

Marina said...

Bra at alt står bra til med dere!
Og det kryr vel av journalister rundt den brua akkurat nå?
Dette blir vel enda verre enn da en tornado traff Iowa City i fjor. Jeg var tilfeldigvis i Chicago akkurat da, med dødt telefonbatteri og ingen nyheter. Så da jeg kom hjem søndag og fikk ladet telefonen lurte jeg virkelig på hvorfor så mange mennesker hadde prøvd å ringe meg mens jeg var borte. Men jeg er ikke kontaktperson for noe som helst, bortsett fra kanskje apatiklubben.

Esquil said...

"Jeg var på vei inn i en blogg like ved broa, i håp om å få tatt bilder"

..du blogger for mye, elise :)

nei, slett ikke, det er veldig interessant å lese her for tiden. jeg er også nysgjerrig på å se/høre deg i media, så jeg håper du sier fra hvis du har noen linker.

Minneapolise said...

Lykke: Veldig glad for det vi også! Tar imot klem :)
Hvahunsa: Hih, sentrum får vi håpe broen er, men det var jo litt morsom å være ettertrakta av media sånn plutselig. Hadde de bare linka til blogg....
Hjerterdama: Så mye klemmer på meg i dag :D
Er ok å være her i dag, hadde nesten føltes verre å være lenger unna.
Ikke på forsida av db lengre, men var under mest leste på høgre sida for noen timer siden i alle fall.
Per: Ja det blir noe helt annet!
Betty: Skulle ønske det var en drøm..
Marina: Er en del journalister her ja, tror det er enda flere innenfor sperringene, det er svære området vi vanlige ikke kommer oss inn på. Jeg var påpasselig på å gjøre det klart at jeg var i live, før jeg skrudde av lyden på mobilen så vi fikk sove.
Eskil: Ojoj, hehe, på tide med avvenning snart tror jeg.
Vært på jobb med elendig forbindelse hele dagen, så har ikke vært lett å få blogga, men litt har jeg jo snikt innpå (uten så mye gjennomlesning først som du la merke til). Når jeg kommer hjem skal jeg legge inn bilder også om jeg finner noe brukbart på kameraet.

Virker som de fleste andre har bedre oversikt enn meg over hvor jeg er i media, men.
Dagbladet ringte meg før jeg la meg i går, det gjorde også Sunnmørsposten:
http://www.dagbladet.no/nyheter/
2007/08/02/507755.html
http://www.smp.no/default.asp
?page=1024&item=993815,1&lang=1
NRK hadde ringt mamma, og intervjua henne på radio og til nettsiden (de fant bilde av meg på bloggen faktisk)
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/
more_og_romsdal/1.3099560
Henvendelsene jeg fikk i natt har jeg ikke returnert, og tv var jeg ikke så gira på å være med på, vet fra mamma de har sagt navnet mitt på nyhetene noen ganger, men aner ikke når eller hvor.

Egoisten said...

Minneapolise:
Du får si i fra hvis du føler behov for en aktiv nyhetsovervåker:)

Egoisten
- Åtgaumsforvaltar med nyheter delvis som jobb

Minneapolise said...

Hva tar du i timen egoisten?

Tror egentlig jeg er en has been allerede nå, du må være kjappere på avtrekkeren neste gang :p