Tuesday, August 21, 2007

En liten seier over latskapen


I det siste har jeg vært usedvanlig lat. Det er ikke det at jeg har noe imot å trene egentlig. Det blir bare så utrolig kjedelig å gjøre bare det. I Boston hadde jeg et billig treningsstudio i nabolaget. Det hadde ikke svømmebasseng, eller pilates, eller yoga, eller noen fancy tilbud jeg aldri benytter meg av allikevel, men det hadde en lang rekke med tver, som viste forskjellige kanaler. Se på tv er jeg flink til, så dette året var jeg i godform.

Så flytta jeg til Minneapolis, plutselig har jeg gratis treningssenter på campus. Med alt man skulle trenge, bortsett fra tver som viser noe annet enn sport (hvem vil vel se andre trene mens man trener). Ikke har de skjønt poenget med air condition heller. Man kan komme på skolen i skjørt og t-skjorte på våren og så angre på at man ikke har tatt med jakke når man kommer inn på klasserommene, men på treningsstudioet, der er det godt og varmt!

I tillegg er jeg lite glad i å måtte kjøre til trening. Vet ikke hvorfor, har ikke så mye imot å kjøre ellers, men noen ganger har jeg lyst å trene og så gidder jeg ikke, rett å slett pga kjøreturen. Nå har jeg en tendens til å være ferdig akkurat når en eller annen baseball eller football kamp er over, noe som ikke er gunstig når jeg trener rett ved stadium. Rush hour er jeg særdeles lite glad i, særlig når det skjer på en søndags formiddag når man minst venter det. Og pga brokollapsen må jeg nå kjøre en omvei for å komme frem, ennå en grunn til å la være.

Siden jeg får vondt i knærne lett av å jogge ute, og ja det er pinlig, men jeg har halta i over en måned fordi en stor hermetikkboks falt ned på foten min, så har det blitt lett å velge sofaen siste tiden. Helt til jeg klarte å lure meg selv litt.

Jeg fant nemlig ut at bokormen i meg faktisk er hakket større enn latsabben. Det hadde jeg ikke venta, men for litt siden kikka jeg endelig opp biblioteker i nærheten, og lånte meg noen godbøker. Midt i en spennende bok fikk jeg en ide, og streng som jeg er bestemte jeg at det blir ikke noe mer lesing på deg før du sitter på en treningssykkel! Så nå leser jeg på trening, og bare der. Får jeg lyst til å lese litt, så har jeg ikke noe valg. Og vil jeg vite hva som skjer videre så må jeg bare sykle og sykle og sykle, for så fort jeg slutter må boka lukkes.

Jeg er genial, lat men genial, nå stikker jeg på trening :)

16 comments:

Frøken Makeløs said...

Så bra! Ingenting er så lurt som å lure seg selv! :-)

Egoisten said...

Hurra for en aktiv hverdag! Stå på!

Egoisten
- Åtgaumsforvaltar med ny giv

tonita said...

Schtilig! Det tenkte ikke arkitektene på da de planla vårt bibliotek på campus.
Det hadde gjort seg - men, mnei - *surt smil*
da hadde vel studentene insistert i enda sterkere grad å ha med seg kaffe, mat,cola, ringende mobiltelefoner, skrikende unger, hele gjengen med venner - og alt det derre inn på biblioteket. Forstyrret alle,sølt utover bøker, lesebord, gulv og skranker ...

* anstrengt smil*
Er det noe jeg kan hjelpe med?

Elise said...

Frøkna: Jeg er ganske lettlurt for å være så smart ;)

Egoisten: Må innrømme jeg har blitt litt inspirert av dine sunnhets poster :)

Tonita: Bruker ikke biblioteket på campus, det har mest fagbøker. Kanskje derfor der er mest stille og kjedelige folk? Har liksom ikke samme problemet på biblioteket, muligens fordi jeg bare stikker innom og finner det jeg vil ha, så tar jeg det med hjem (eller nå på trening) før jeg leser :)

Christine said...

det var faen meg ikke en dum idé, tenk nå får du lest noe nyttig samtidig sm du trener, så kan de som ser på fotballkampen eller annen type sport på tv bare ha det så godt..

Heidi Fleiss said...

Vi har investert i treningssykkel hjemme, og den bruker jeg hvis jeg vil se på trashy tv-programmer og når jeg leser... Jeg prøver i hvertfall å gjøre det til en vane. Problemet er helelr at begge i huset vil bruke den samtidig :)

Jeg har i hvertfall funnet ut at det er sinnsykt mye enklere å ta noen kilometer i sin egen stue fremfor å måtte dra til et treningsstudio!

Frøken Makeløs said...

Det er en fantastisk kombo. Lettlurt og smart. Me like!

bigdaddy said...

Funker det der?

Minneapolise said...

Christine: To fluer i en smekk :)

Heidi: Ååh, det er drømmen, treningssykkel hjemme! Ser annonser for brukte ned i 150 kroner på internett, men har ikke noe sted å putte en foreløbig (bortsett fra kjelleren, men det er ikke fristende). Planer om å kjøpe hus neste sommer, da blir det katt og treningssykkel sporenstreks :D

Frøken: Så lenge jeg lurer meg selv funker det veldig bra :)

BigDaddy: Utrolig nok gjør det det, så langt ihvertfall...

Gretten said...

Som tidligere nevnt, du er genal!

Minneapolise said...

Finner ikke genal i ordboken, men tipper det betyr noe sånt som "kulest i verden" :D

Marina said...

Du har ikke tenkt på den der dynamo-drevne tv-en da? Hvis den virkelig eksisterer, selvsagt.

Elisabeth said...

hehe, skulle ønske jeg var like flink som deg ;)

men nå har ikke jeg sykkel da, bare sånn ute-sykkel med pungtert dekk..som kjæresten har sagt han skal fikse i hele sommer (okei, han er unnskyldt, han har nesten ikke vært hjemme i hele sommer).

har hatt den samme tanken med å se på tv: at jeg kun skal se på tv hvis jeg trener samtidig... vi får se.. skal iallefall bli flinkere til å dra med meg kjæresten ut på jogging ;) jeg må bare bli frisk først :)

Minneapolise said...

Marina: Ser for meg at det hadde vært myyye dyrere, så det er nok ikke nødvendig siden jeg faktisk ikke har noe imot å trene om jeg bare har en tv foran.

Elisabeth: Du får fikse dekk selv da vet du :)

Tv kun når jeg trener hadde jeg ikke klart, ser tv når jeg spiser, og i armskroken til kjæresten, det vil jeg ikke være foruten :)

cat. said...

Hmm, lure seg selv - det var en bra idé! Da skal jeg herved innføre magasinforbud dersom jeg ikke trener. Jeg abbonerer på Kamille og Det Nye, og synd for meg hvis de kommer i posten og jeg ikke har trent. Takk for tips og motivasjon!

Minneapolise said...

God ide, det trenger jo ikke være bøker, hva som helst som faktisk funker som motivasjon, og som kan gjøres på en treningssykkel, her utvider vi lureriene :)