Tuesday, August 28, 2007

Ødeleggelser


Merker blogglysten min er litt ødelagt siste dagene, men har ikke lyst å ikke blogge av den grunn, og har heller ikke lyst å skrive om det, så her kommer bilder av andre ødeleggelser istedet:

Minneapolis har vært preget av ille tordensstormer på nettene siste dagene. En natt hadde selv hus tatt skade. Bortsett fra ødelagt nattesøvn (hjemme mellom fjellene på Sunnmøre så vi liksom et lyn nå og da når det tordnet, i flate Minnesota blinker det fra alle kanter hele tiden), så har det ikke vært så farlig, men i dag tidlig drev de og flytta bort dette treet som hadde falt ned i hagen til naboene på hjørnet, og dratt opp fortauet i samme slengen.


En annen som har vært aktiv på nattestid i det siste er Peanut Chinchilla. Det er som han la merke til at jeg fortalte Iversen hvor snill og lite rampete han er, for siste dagene har han vært dedikert til å bevise det motsatte. Peanut har et svært bur helt for seg selv, og på øverste hylle har han en skoboks, som liksom er huset hans. Her inne gjemmer han seg når han føler seg trøtt og usosial. Hver gang vi vasker buret setter vi inn en ny boks, den har vanligvis stått der i fred, helt til nå. Jeg trodde det var en myte at dyr ikke liker fargen rød, men tydeligvis ikke. Denne boksen har fått gjennomgå de få dagene den har vært chinchillahus. Den er revet i stykker og kastet rundt. For andre gang har den nå falt fra øverste hylle og ned på bunnen av buret. Dere kan se resulatet selv, med snuten til syndebukken som stikker frem.Er det kanskje noe med fargen rød allikevel?

Oppdatert: Så nettopp bevis på hvordan hårspray kan ødelegge hjerneceller, sånn når vi allikevel er inne på ødeleggelser:

(og etterpå la jeg merke til at denne videoen ligger over alt allerede, skal følge bedre med neste gang..)

11 comments:

bigdaddy said...

Dyret er altså en vandal.

Spørsmålet er om dyr er fargeblinde. Kanskje noen er det, men sannsynligvis ikke din peanut.

Marie said...

Savner å ha en liten sånn sinnatass. :)
Men du vet vel at det er veldig vanlig for chinchillaer å være aktive om natten? ( Har litt lyst på en så jeg har gjort chinchilla leksene mine ) I så fall er det muligens litt rart om han ikke har vært det før.

Minneapolise said...

BD: En ikke fargeblind vandal, jeg håper det bare er et slags ungdomsopprør som går over fort!

Marie: De er nattedyr, og Peanut er alltid aktivst på natta (kvelden, morgenen), men vanligvis ikke på denne måten. Vi må liksom lukke to dører imellom for å få sove sånn som han holder på nå.

Kan absolutt anbefale en chinchilla forresten, de er så søte så, og så kan man reise fra dem i dagesvis, noe som er veldig praktisk :)

Rabbagast said...

Tre litt fjerne vesener; jenta som uh gjorde sitt uh beste for å gi noe som uh lignet på et uh fornuftig svar på et spørsmål hun uh åpenbart ikke helt uh forsto, din plutselig-uforståelig aggressive chinchilla, og deg selv for i det hele tatt å antyde redusert bloggiver.

Esquil said...

forstår godt at bloggeiveren tar skade. men disse vannglasstormene legger seg fort igjen, så hold ut :) du har vært flink.

herlig video. jeg kjenner jeg blir litt forelsket i henne :D

(ps ironi)

Minneapolise said...

Rabbagast: Jeg gir lite mening når jeg er i dårlig humør, sorry.

Eskil: Og plutselig var ikke Solveig et så ille valg allikevel :p

Litt bedre humør i dag :)

fantomet said...

Den videoen har gått verden rundt ja, ikke rart egentlig. Men hvis en forstår norsk er det jo ekstra festlig å fastslå hvordan virkeligheten slår parodien, http://www.youtube.com/watch?v=G2sxSa0yECE, ned i støvlene.

Minneapolise said...

Haha, så sant så sant, hun i reklamen beviser ihvertfall at det er mulig å være pen og være i stand til å fullføre en setning, på en gang. Nærmest en bimbo-pingle i forhold!

Lothiane said...

Den siste der... videoen.. orka ikke se ferdig en gang. ERRE MULIG?! *grøsse*

Men altså... da jeg var i Minneapolis (må passe meg for å ikke ta med -e) fikk vi oppleve tornadovarsel. Vi bodde i lånt hus (alene) og jeg fikk telefon på kvelden av venninna mi, som sier så kjekt og greit: "Hvis dere hører en sirene så legg dere i badekaret, ta med madrasser og dyner og legg over dere. Bare sånn i tilfelle taket blåser av."

Jah...

Og så ble himmelen skikkelig merkelig gusjegrønn. Aldri sett noe sånt her i landet, det er som du sier... her regner det og tordner litt.

Heldigvis forsvarnt uværet forbi M. så vi slapp unna.

Håper dere slipper unna dere og!

Minneapolise said...

Og det verste er at vinnerne av disse konkurransene ofte får skolestipender!

Midtvesten er av de tryggeste stedene i USA værmessig (sammen med østkysten), men det hender vi har tornadoer. Har ikke opplevd en selv, men ble sendt i kjelleren på treningsstudioet en gang det var varsel, da hadde den tatt et hus litt nord for byen der en venninne av meg bor (ikke det huset, men i nabolaget).

Og så har vi hagl på størrelse med tennisballer noen ganger. For litt siden var der en byge der pappen til kjæresten bor. Nye verandaen har runde merker hvor malingen er skallet av, og en parkeringsplass de kjørte forbi hadde ikke en bil med rutene i behold.

C said...

Stakkars arme sjel.
Jeg blir egentlig litt målløs over så dumme mennesker. Hun hadde vunnet på å gjort seg dum og ikke prøve å virke smart.