Saturday, December 1, 2007

Minneapolise dykker i arkivet

Det var egentlig planen for leser nummer 10,000, men han/hun /det var frekk nok til å suse innom midt i første eksamenstiden, så det ble oppdaget for sent. Nå har derimot leser 20,000 banket fint på døra, til genial timing. Ikke bare har jeg endelig en avslappende helg, men det er også måneden hvor jeg feirer mitt halvt-års-jubileum. Så da passer det fin-fint å oppsummere Minneapolise, fra fødselen - til i dag.

Det begynte en vakker dag i Juni (husker ikke dagen akkurat, men Minnesota har litt mer stabilt sommervær enn Norge, så da går vi ut fra det). Jeg hadde vært utro i drømme, her starter man ikke med å vise sine beste sider akkurat. Utrolig nok fikk jeg respons også, først fra hjerterdame som jeg jo kjente fra før, men også fra Esquil, som gikk rett topps på favorittlista, til tross for at jeg da trodde han var en voldelig fengselsfugl. Det er lett å bli småforvirra som nykommer i byen, dette var også tiden hvor Streck var jente, og kjæresten til Bharfot (som da var gutt).

Det tok av med Lykkligst i verden, og med ta av mener jeg 13 kommentarer hvorav noen var mine egne svar. Jeg var ny, og det var stort. Like etter dristet jeg meg til min første lange, mer seriøse, post: Sex utenfor ekteskap er greit så lenge man ikke bor sammen. Den ble forbigått i stillhet da, men er av dem som er blitt mest lest i ettertid (det er en grunn til at sex er blitt det vanligste overskrift-ordet i aviser).

Med Kristenblogg - beste underholdning i agurktiden? provoserte jeg for første gang, kritiserte kristenblogg for første gang, og hadde min første diskusjon med Martin (tok mange i en smekk her ja, og flere hyggelige gjentakelser har det blitt med alle tre). Til slutt måtte jeg bevise min uskyld med Kristendom og nynorsk, og etter det levde vi lykkelige alle våre dager, eller noe sånt.

I Juli ble det flere småposter om USA, noe som viste seg å slå an. Jeg blogget også om min storhetstid (les: meg som femåring), fikk for første gang en post på trykk i Sonitus, og startet den evige føljetongen Chris says. Leser nummer 3000, som ble Heidi, fikk velge tema for neste post, Folkehøgskole (og litt Jørgen).

I August rakk jeg akkurat å disse dagbladet, før en stor del av motorveien min raste sammen, og nevnte avis ringte og ba om intervju. Jeg reiseblogget om Vegas, og egotrippet som få da jeg startet mitt første meme, om å like kroppen sin. Det var interessant å se hvor forskjellig folk reagerte på dette, og memet fortsatte i forskjellige former, til jeg ikke en gang var sikker på om det var samme memet eller et nytt. Ulike som de kan være, så var leserne veldig enige om at det er bra å være litt slem med kjæresten innimellom. Etter å ha prøvd meg som kritiker og anbefalt tv-serier, ble det heller laber kvalitet over resten av August (tror vannet var innmari varmt og fint å svømme i på denne tiden).

I September var det semesterstart, noe som lett kunne lagt bloggen i dvale, hadde jeg ikke blitt så glad i bloggosfæren allerede at det er umulig å holde seg unna. Den har til og med sneket seg inn på min rosa sky. Postene ble kortere, noe som nesten gav bedre respons (og jeg merker selv at det er lett å hoppe over de lengre postene hos andre om man er trøtt og sliten). Noen temaer fortjener dog flere ord, som det å være fornøyd.

Oktober var en opptur, med jevnt over brukbare poster, før skolen tok over livet mitt fullstendig i November. Det har blitt en del pjatt, men nå er det bare to uker igjen! Det er bra jeg har så søte, snille, tålmodige lesere!

[ Og pssst, jeg er oppe mot Frøken Fantastisk (eller Makeløs, som hun liker å kalle seg selv) i Tordenbloggen. Så løp til stemme-urnene, nå! ]

3 comments:

Oda Bharfot said...

Ha ha, morsomt at du trodde jeg var gutt og Streck var jente! (Streck syntes ikke det var fullt så morsomt…) ;-)

Og gratulerer med 20 000 besøk! Du drar kraftig fra meg, merker jeg. Den nye bloggeliten, det er deg!

Virrvarr said...

For en utrolig artig post! Gratulerer med halvårsdag og alt mulig :D

Fengselfuglen Esquil. Ah, det er så fint. Det var Esquil som lurte meg til å lese andre bloger, også- sånn til orientering. Kommenterte og greier.

Ellers lurer jeg på om det er spambot'er som besøker meg hele veien, jeg har over 100.000 treff, men innbilder meg liksom at du er mye mer lest. Hm. Det er mulig det er min tendens til å skrive «pule» som gjør at jeg får så farlig mange treff dra søkemotorene.

Minneapolise said...

Oda: Streck kommenterte for første gang på tilbakemeldingsposten, og sa at han fant bloggen gjennom kjæresten sin. Jeg trodde du var kjæresten, og siden du "var gutt", så ble streck automatisk jente. Det var før du hadde kommentert her, ellers hadde nok navnet Oda avslørt deg :p

Virrvarr: Nå som du har skrevet pule i kommentarfeltet mitt er det mulig de kommer flyvende hit også ;)

Så bra posten ikke ble for kjedelig. Tenkte det kunne være greit med en oppsummering siden det har kommet en del nye lesere siste tiden. Tordenbloggen er fin til sånt :)

Det tok en stund før jeg skjønte hva som var ment med "bak murene" (jeg fikk aldri lest paco-bloggen), og jeg var litt forvirra av det utrolig sympatiske inntrykket jeg hadde av fyren, hehe.